Αν δεν έχεις δοκιμάσει καρατζόρτζεβα ήρθε η ώρα να το κάνεις. Η καρατζόρτζεβα είναι τραγανό και ζουμερό χοιρινό σνίτσελ, κλασσική σέρβικη συνταγή.
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό χοιρινό τρανς, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 100 γρ. καϊμάκ
• 4-6 φέτες ζαμπόν
• 200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μπαστούνια
• 200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
• 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
• 3 αυγά, medium
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ηλιέλαιο
Για το καϊμάκ:
• 150 γρ. τυρί κρέμα
• 100 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
• 80 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Για το σερβίρισμα:
• Πατάτες τηγανητές
• Ντοματίνια
• Baby σπανάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Εκτέλεση για το καϊμάκ: Αδειάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη φέτα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Εκτέλεση για το χοιρινό: Παίρνουμε ένα κομμάτι χοιρινού, το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας με τη μικρότερη πλευρά να κοιτάει εμάς, το αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.
- Έπειτα, αλείφουμε τη μία πλευρά του χοιρινού με καϊμάκ αφήνοντας κενό περιμετρικά.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε στο κέντρο του χοιρινού μία φέτα ζαμπόν, από πάνω ακριβώς τη μοτσαρέλα και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
- Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία και τις υπόλοιπες φέτες χοιρινού.
- Για το πανάρισμα: Αδειάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά (τα οποία χτυπάμε με ένα πιρούνι) και στο τρίτο πιάτο τη φρυγανιά.
- Κατόπιν, περνάμε τα χοιρινά ρολό πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από τα αυγά, έπειτα από τη φρυγανιά, αμέσως μετά ξανά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε μία κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, τηγανίζουμε τα χοιρινά ρολό. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Τέλος, σερβίρουμε ζεστά τα χοιρινό ρολό μαζί με πατάτες τηγανητές, ντοματίνια και baby σπανάκι.