Ζυμαρικά & Ζύμες
Κριθαρότο με γαρίδες
Από τον Κώστα Παπατέγο |
Το Design Magazine καλωσορίζει στην ομάδα του τον chef Κώστα Παπατέγο, με τη στήλη του Food Senses.
Μέσα από το Food Senses θα μπορέσετε να απολαύσετε γεύσεις που θα εξιτάρουν όλες τις αισθήσεις σας.
Θα σας γίνονται προτάσεις για νοστιμότατες συνταγές αλμυρές και γλυκές, εύκολες και πιο δύσκολες, ώστε να μπορέσετε να τις δημιουργήσετε στην κουζίνα και την καθημερινότητά σας!
Η πρώτη μας πρόταση είναι ένα υπέροχο και σχετικά εύκολο πιάτο που θα αγαπήσουν μεγάλοι αλλά και μικροί, λάτρεις των ζυμαρικών και των ιδιαίτερων γεύσεων.
Κριθαρότο με γαρίδες
ΥΛΙΚΑ:
● 100 γρ. κριθαράκι
● 6 μεγάλες γαρίδες
● 1 ζωμό κοτόπουλο
● 1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
● 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
● Παρμεζάνα
● Μαϊντανό
● Σαφράν
● Ελαιόλαδο
● Βούτυρο
● Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την πιπεριά με το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε ελάχιστα να σοταριστούν μαζί.
Ταυτόχρονα σε κατσαρόλα ξεχωριστά βάζουμε το ζωμό και τον ζεσταίνουμε έως ότου πάρει βράση.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κριθαράκι και έπειτα το ζωμό (ζεστό).
Σε χαμηλή θερμοκρασία τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10-15 λεπτά μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά του.
Προσθέτουμε αλάτι (προσοχή δοκιμάστε και αλατίστε όσο πρέπει γιατί ο ζωμός περιέχει ήδη αλάτι).
Όσο το κριθαράκι μας βράζει, προσθέτουμε το σαφράν.
Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο, το μαϊντανό και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Έτοιμο για σερβίρισμα!
Η συνταγή δημιουργήθηκε με κριθαρότο Παραδοσιακά Ζυμαρικά «Η ΣΑΜΑΡΙΝΑ».
Φωτογραφίες: Σόφη Παπαστεργίου, Σωκράτης Κατσάνος
Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!