Γλυκά & Παγωτά
Cinnamon rolls (Ρολάκια κανέλας) | Αυτή η λιχουδιά!
Αυτά τα ρολάκια κανέλας, που όλοι αγαπάμε και μας ξετρελαίνουν τόσο από μυρωδιά όσο και από γεύση, ήρθε η ώρα να τα φτιάξουμε σπίτι!!!
* Η συνταγή που σας έχουμε εδώ, είναι η κοντινότερη απομίμηση του cinnabon roll που έχει ξετρελάνει όλους όσους το δοκίμασαν σε κάποιο εμπορικό κατάστημα!
Υλικά:
Ζύμη:
● 2 1/4 κουταλάκι σούπας μαγιά ή στιγμιαία ζύμη
● 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
● 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε κόκκους
● 1/3 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη
● 1 κουταλάκι αλάτι
● 2 αυγά
● 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση:
● 1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
● 3 κουταλιές κανέλας
● 1/3 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο ανάλατο ή μαργαρίνη
Επικάλυψη κρέμας:
● 6 κουταλιές μαγειρεμένου βουτύρου ανάλατο ή μαργαρίνη
● 1 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
● 1/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
● 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
● 1/8 κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες:
Για τα ρολά, διαλύστε τη μαγιά/ζύμη στο ζεστό γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά. Αν η ζύμη είναι καλή, θα αρχίσει να ξεφλουδίζει και μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδικασία.
Στο κύπελλο του μίξερ σας προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, το αλάτι, τα αυγά και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί σωστά.
Ρίξτε το μείγμα γάλακτος/ζύμης πάνω από το μείγμα αλευριού και χρησιμοποιώντας το γάντζο ζύμης, αναμείξτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί σωστά.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο κύπελλο, καλύψτε και αφήστε το να ζεσταθεί σε ένα ζεστό μέρος περίπου 1 ώρα ή έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Αναμείξτε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ.
Αλείψτε ένα ταψί ψησίματος 9×13 ιντσών με βούτυρο ή ψεκασμό.
Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, έως ότου έχει μήκος περίπου 16 ίντσες με πλάτος 12 ίντσες. Πρέπει να έχει πάχος περίπου 1/4 ίντσας.
Αλείψτε το 1/3 φλιτζάνι με βούτυρο ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη, στη συνέχεια πασπαλίστε με ζάχαρη ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια της ζύμης.
Με προσοχή, από τη μεγάλη πλευρά, κυλήστε τη ζύμη προς τα κάτω.
Κόψτε τη ζύμη σε φέτες 1 1/2 ίντσας και τοποθετήστε τη σε μια ελαφρά λιπαρή επιφάνεια ψησίματος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το νήμα για να κόψετε σε φέτες.
Τοποθετήστε τα κομμένα ρολά στο προετοιμασμένο δοχείο. Καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε τα να ανέβουν για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς.
Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να ποικίλει σημαντικά ανάλογα το φούρνο!
Ενώ τα ρολά ψήνονται, ετοιμάστε την επικάλυψη, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά και χτυπήστε τα καλά με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να είναι λεία.
Όταν τα ρολά είναι έτοιμα, απλώστε γενναιόδωρα την επικάλυψη!
Καλή απόλαυση!!!
Φωτογραφίες: Pinterest
Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!