Ζυμαρικά & Ζύμες

Τραχανότο με πουρέ παντζάρι και λούντζα

Συντάκτης  | 

Τραχανότο με πουρέ παντζάρι και λούντζα 1

Από τον Κώστα Παπατέγο Κώστας Παπατέγος

Ο τραχανάς είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά και πολλές φορές παρεξηγημένος…

Είναι πάρα πολύ υγιεινός καθώς είναι δημιουργημένος από φρέσκο γάλα. Αυτός είναι και ο λόγος που το άρωμά του είναι πολύ έντονο και ιδιαίτερα χαρακτηριστικό και είναι πολλοί οι άνθρωποι που δεν μπορούν να τον φάνε με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος.

Εγώ όμως σήμερα σας προτείνω μία άλλη εκδοχή, να τον μαγειρέψετε σε συνδυασμό με άλλα υλικά…

Αυτή είναι μία εκδοχή του τραχανά που ακόμη και αυτοί που τους είναι δυσάρεστος θα τον λατρέψουν.

Να είστε σίγουροι, πως οι γευστικοί σας κάλυκες θα αποθεώσουν αυτή τη γεύση!!!

Τραχανότο με πουρέ παντζάρι και λούντζα

Τραχανότο με πουρέ παντζάρι και λούντζα 2

Υλικά:
50 γρ. τραχανά ξινό
2 παντζάρια βρασμένα και πολτοποιημένα
Ζωμό κοτόπουλο
1 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
5 φέτες λούντζα [Κυπριακό καπνιστό χοιρινό] ψημένη
25 ml κρασί λευκό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
Παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά  της σούπας ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Ταυτόχρονα σε κατσαρόλα ξεχωριστά βάζουμε το ζωμό και τον ζεσταίνουμε έως ότου πάρει βράση.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τραχανά και το σοτάρουμε μαζί με τα λαχανικά για άλλο 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.

Όταν βράσει το τραχανότο προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον πουρέ παντζαριού, το τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Στο τέλος ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, την παρμεζάνα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Σερβίρουμε το τραχανότο μας, τοποθετώντας από πάνω και τις 5 φέτες λούντζα!

Τραχανότο με πουρέ παντζάρι και λούντζα 3

* Τι είναι η λούντζα
Η λούντζα είναι παραδοσιακό αλλαντικό και πολυτελές έδεσμα της Κύπρου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και φτιάχνεται με καπνιστό άπαχο χοιρινό κρέας.

Η συνταγή δημιουργήθηκε με Παραδοσιακά Ζυμαρικά «Η ΣΑΜΑΡΙΝΑ».

Φωτογραφία: Σωκράτης Κατσάνος

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *