Γλυκά & Παγωτά
Μαρμελάδα πορτοκάλι με σοκολάτα
Μια μαρμελάδα χωρίς επιπλέον ζάχαρη, που θα λατρέψετε (και ειδικά τα παιδιά).
Υλικά
• 1 κιλό πορτοκάλια
• 800 γρ. ζάχαρη άσπρη
• 1 πακετάκι ή ½ κάψουλα βανίλια
• Χυμός ½ λεμονιού
• 125 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα πορτοκάλια και τα βράζετε ολόκληρα για 1½ περίπου ώρα, αλλάζοντας κάθε τόσο το νερό. Αφήνετε να κρυώσουν, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια (μαζί με την φλούδα τους) και τα ρίχνετε στο … μπλέντερ να τα αλέσετε (μην τα πολτοποιήσετε). Τα βάζετε πάλι στο μάτι της κουζίνας και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Όταν η μαρμελάδα πήξει είναι έτοιμη.
Ρίξτε μέσα τη βανίλια και το χυμό λεμονιού, αφήστε μερικά λεπτά να βράσει ενώ ανακατεύετε και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίξτε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Τοποθετήστε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Όταν ανοίξετε ένα διατηρήστε το στο ψυγείο.
Προσοχή
• Ανακατέψτε με ξύλινη μακριά κουτάλα.
• Έχετε δίπλα σας το καπάκι της κατσαρόλας γιατί με το βράσιμο πετάγονται σταγόνες.