Γλυκά & Παγωτά

Κρέπες φλαμπέ!

Συντάκτης  | 

Υλικά για 12 κρέπες
• 100γρ αλεύρι
•Αλάτι
• 3 αυγά
• 250γρ γάλα
• 25γρ βούτυρο λιωμένο
• 100γρ βούτυρο ανάλατο μαλακό
• 75γρ ζάχαρη άχνη
• Ξύσμα 1 λεμονιού
• Ξύσμα και χυμό 1 πορτοκαλιού

• 2-3 κουταλιές κουαντρό
• 40γρ βούτυρο ή λάδι
• 2-3 κουτ. μπράντι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη για κρέπες
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τα αυγά και βαθμιαία προσθέτουμε το γάλα μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό ζυμάρι, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το αφήνουμε για 30 λεπτά.

Γέμιση
Βάζουμε το ανάλατο βούτυρο σε ένα μπολ με τη ζάχαρη άχνη και το χτυπάμε ώστε να γίνει κρεμώδες, προσθέτουμε τα ξύσματα και το χυμό πορτοκαλιού με το κουαντρο βαθμιαία. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη μέχρι να ψήσουμε τις κρέπες.
Ψήνουμε τις κρέπες και τις αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένες να μη ξεραθούν.
Σε ένα μη αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 65 γρ του δεύτερου μίγματος, το ζεσταίνουμε και βάζουμε όσες κρέπες χωράνε διπλωμένες στα 4.

Περιχύνουμε με βούτυρο, ρίχνουμε το κονιάκ και του βάζουμε φωτιά. Το σερβίρουμε μόλις χαμηλώσει η φωτιά.

 

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *