Γλυκά & Παγωτά

Cheese Cake με μαρμελάδα

Συντάκτης  | 


Υλικά

Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα (τύπου digestive)
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή φυτικό) λιωμένο

Για τη κρέμα
600 γρ. τυρί σε κρέμα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Για την επικάλυψη
500 γρ. μαρμελάδα (π.χ. φράουλα, φρούτα του δάσους, βερίκοκο ή άλλη της αρεσκείας σας)
2 κουτ. σούπας νερό

 

Εκτέλεση
Η βάση: Τρίψτε καλά στο μπλέντερ τα μπισκότα έως ότου γίνουν σκόνη. Αδειάστε τα σ’ ένα μπολ και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο.
Πάρτε μια ειδική φόρμα (με αποσπώμενο πλαϊνό μέρος) ή ένα στεφάνι ζαχαροπλαστικής (τοποθετημένο πάνω σε μια πιατέλα), με διάμετρο 20 εκ. και ύψος 4 εκ. Βάλτε μέσα το μείγμα του μπισκότου και απλώστε το σε όλη την επιφάνεια καλά και ομοιόμορφα με τα χέρια. Πιέστε το για να γίνει όσο πιο σφιχτό γίνετε. Βάλτε το στο ψυγείο έως ότου ετοιμάσετε την κρέμα.
Η κρέμα: Ανακατέψτε καλά το τυρί με τη ζάχαρη, με μίξερ (ή σε ένα μπολ με σύρμα χειρός). Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου δημιουργηθεί μια λεία κρέμα. Αδειάστε όλο το μείγμα πάνω από το μπισκότο και λειαίνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος από ένα κουτάλι. Σκεπάστε το cheese cake με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα.
Η επικάλυψη: Βάλτε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα με το νερό και ανακατέψτε τα καλά. Μόλις κρυώσει καλά το cheese cake, βγάλτε το από το ψυγείο και καλύψτε όλη την επιφάνειά του με τη μαρμελάδα (ξεκινήστε να ρίχνετε από το κέντρο προς τα έξω). Αφαιρέστε προσεχτικά τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας αφού πρώτα τα αποκολλήσετε από το γλυκό με ένα νωπό μαχαίρι. Σερβίρετε σε μικρά κομμάτια.

Η συνταγή είναι για περίπου 8 μερίδες.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *