Γεύσεις
5 μαγειρικά tips που πρέπει να γνωρίζετε!
Ποιος είπε ότι το μαγείρεμα είναι εύκολη υπόθεση; Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο, αλλά χρειάζεται να γνωρίζεις κάποια «μικρά μυστικά», tips, που θα σου λύσουν τα χέρια!
Το μαγείρεμα, χρειάζεται, υπομονή, μεθοδικότητα, όρεξη και τα κατάλληλα υλικά για να πετύχει η συνταγή. Υπάρχουν όμως και κάποια μαγειρικά tips που αν τα ακολουθήσετε θα σας φαίνεται παιχνιδάκι.
5 μαγειρικά tips από την Ντίνα Νικολάου
1.Ξεφλουδίστε κρεμμύδια χωρίς κλάματα
Το ξεφλούδισμα των κρεμμυδιών είναι πάντα λίγο δύσκολο, αφού τα δάκρυα «πέφτουν» βροχή. Σας έχω, ένα κολπάκι που θα σας απαλλάξει από τις «θλιβερές» αγγαρείες. Βάλτε λίγο νερό στο στόμα σας και ξεκινήστε να ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια. Το δακρυγόνο αέριο που περιλαμβάνει το κρεμμύδι, θα αντιδράσει με το νερό που έχετε βάλει στο στόμα σας, και όχι με το υγρό των ματιών σας. Έξυπνο;
2.Πώς θα γλυτώσετε το φαγητό, που σας ξέφυγε στο αλατοπίπερο
Μαγειρέψατε ένα φαγάκι που υπερβάλλετε λίγο, στα μπαχαρικά; Μην πανικοβάλλεστε, μπορείτε να το σώσετε! Για να διορθώσετε μια σάλτσα ή ένα φαγητό πολύ πικάντικο ή πολύ αλμυρό, απλά, καθαρίστε μια πατάτα, βάλτε την στο φαγητό και ανακατέψτε καλά. Η πατάτα θα απορροφήσει το υπερβολικό μπαχαρικό και το φαγητό σας θα είναι και πάλι νόστιμο για να το φάτε.
3.Πώς να χρησιμοποιήσετε κρύο βούτυρο
Σε πολλές συνταγές, σας ζητάνε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Ναι αλλά… το βούτυρο το ξεχάσατε στο ψυγείο και είναι τόσο σκληρό… σαν τούβλο… Πώς θα μαλακώσει; Σε καμία περίπτωση μη το βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων, γιατί θα λιώσει εντελώς και δεν θα μαλακώσει. Το μυστικό μου; Πάρτε τον τρίφτη σας και τρίψτε το βούτυρο από την χοντρή μεριά του. Έτσι θα μαλακώσει αμέσως και θα μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς πρόβλημα!
4.Πώς να αποφύγετε τις (κακές) μυρωδιές στην κουζίνα
Το μαγειρεμένο κρεμμύδι, το τηγάνισμα των ψαριών, τα καμμένα φαγητά που ξεχάστηκαν στη φωτιά και πολλά άλλα… είναι συνηθισμένες μυρωδιές σε μια κουζίνα. Για να ξεφορτωθείτε αυτές τις μυρωδιές με έναν 100% φυσικό τρόπο, είναι πολύ απλό: απλά ρίξτε λευκό ξύδι σε ένα μπολ (ή σε δύο μπολ) και τοποθετήστε τα στην κουζίνα σας. Το ξίδι απορροφάει όλες τις μυρωδιές!
5.Πώς να μη ξεχειλίσει το νερό από τη κατσαρόλα
Όταν βράζετε νερό για να φτιάξετε ζυμαρικά, αν δεν προσέξετε καλά, το νερό μπορεί και να ξεχειλίσει και να χυθεί στις εστίες σας. Γκρρρρ… Υπάρχει ένα εξαιρετικό κόλπο για να μπορείτε να βράσετε νερό χωρίς να χρειαστεί να είστε πάντα δίπλα. Βάλτε μια ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα. Καθώς το ξύλο είναι ένα πορώδες υλικό, όταν το νερό βράσει και ο αφρός σχηματιστεί, θα αρχίσει να ανεβαίνει προς τη κουτάλα, η οποία θα εμποδίσει το νερό να ξεχειλίσει. Τέλεια!
Περισσότερα μαγειρικά tips θα βρείτε ΕΔΩ.