Κρέας
Κοτόπουλο με λευκό κρασί, κουκουνάρι και ρόδι
Μια συνταγή με κοτόπουλο, την οποία μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε με ένα γρήγορο gourmet πιάτο!
ΥΛΙΚΑ
• 600 γρ. φιλέτο (στήθος) κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
• 1 ποτήρι κρασί
• 4-5 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
• 4-5 κουτ. σούπας ρόδι
• 350 γρ. κρέμα γάλακτος
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• Μισό ποτήρι νερό
• Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει με νερό, για να ασπρίσει και να μαλακώσει, στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι με το πιπέρι και αφήνουμε να πιει το νερό του. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κουκουνάρι και τα σοτάρουμε λίγο για να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το ρόδι, ανακατεύουμε έως ότου δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με αρωματικό ρύζι!
TIP
• Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με κρέμα καρύδας για μια πιο «εξωτική» γεύση.
• Επιλέξτε ρύζι Basmati ή Jasmin για ακόμη περισσότερο άρωμα.