Κρέας
Φιλετάκια γαλοπούλας με σάλτσα λεμονιού και κρέμα καρύδας
Υλικά
• 1 φιλέτο γαλοπούλας
• 2 κουτ. Σούπας βούτυρο
• Αλάτι-πιπέρι
• Μισό κρεμμύδι
• 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
• 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
• 2κσ. χυμό λεμόνι
• 1κγ. ξύσμα λεμονιού
• 1 κούπα κρέμα καρύδας
Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο γαλοπούλας σε μικρά κομματάκια, το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε.
Σε μετρία φωτιά βάζουμε ένα τηγάνι με το βούτυρο, βάζουμε τα φιλετάκια και τα ροδίζουμε και απ’ τις 2 πλευρές. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκκομένο με το θυμάρι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, το λεμόνι, το ξύσμα λεμονιού και την καρύδα. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει ανακατεύοντας συνέχεια για 3 λεπτά περιχύνουμε τα φιλετάκια με τη σάλτσα.