Τρικαλινή Παράδοση
 

Διατροφή

Τροφές για απόλυτη……. συγκέντρωση

Συντάκτης  | 

Η διατροφή μας είναι το Α και το Ω για όλη την υπόσταση του οργανισμού. Ωστόσο το κάθε είδος τροφής αποτελεί σημαντικό παράγοντα για κάποια στοιχεία του οργανισμού μας. Ποιές όμως είναι οι τροφές που βοηθούν στην συγκέντρωση;

Πολλές φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να μη μπορεί να συγκεντρωθεί σε κάτι που θέλετε να κάνετε. Ένας σημαντικός παράγοντας που συμβαίνει αυτό είναι η διατροφή. όπως όλοι γνωρίζουμε το πρωινό είναι το απαραίτητο γεύμα της ημέρας. Γι αυτό άλλωστε υπάρχει και το ρητό, ότι το πρωί πρέπει να τρώμε σαν βασιλιάδες, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν ζητιάνος. Γιατί το λένε όμως αυτό;

Το φαγητό αποτελεί πηγή ενέργειας. Για το λόγο αυτό το πρωινό μας πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και να μας κρατάει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα μας. Πολλές όμως τροφές έχουν στοχευμένο ρόλο στη διατροφή μας. π.χ. Οι τροφές πλούσια σε Ω3, όπως τα ψάρια, βοηθούν στην όραση, οι μπανάνες βοηθούν στην αποφυγή κράμπας. Έτσι λοιπόν, υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην συγκέντρωση.

Ποιές είναι αυτές;

Αυγά

Τα αυγά είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων καθώς περιέχουν μια ουσία, την χολίνη, η οποία βοηθάει στη διατήρηση υγιών εγκεφαλικών κυττάρων και συμβάλουν στην καλύτερη συγκέντρωση και ενίσχυση της διάθεσης.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε κακάο. Το κακάο είναι καλή πηγή βιταμινών, αμινοξέων και αντιοξειδωτικών συστατικών που βοηθούν την ροή του αίματος. Η μεγάλη περιεκτικότητα του σε μέταλλα, μαγνήσιο, κάλιο βοηθούν στην αρτηριακή πίεση και κατά συνέπεια στην ενίσχυση της συγκέντρωσης.

Φρούτα

Τα φρούτα όπως και τα λαχανικά επίσης βοηθούν στην συγκέντρωση αλλά και στη μνήμη. Οι βιταμίνες που προσφέρουν ενισχύουν τον οργανισμό μας παρέχοντας ενέργεια. Μπορούμε να τα καταναλώσουμε φτιάχνοντας μια φρουτοσαλάτα ή με κάποιο επιδόρπιο γιαουρτιού.

Σολομός

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα οξέα αυτά είναι το λεγόμενο “καλό λίπος”.  Η πρωτεΐνη του περιέχει αμινοξέα και ενισχύει την μνήμη αλλά και την συγκέντρωση.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.