Ζυμαρικά & Ζύμες

Συνταγή για λαχταριστή πίτσα

Συντάκτης  | 

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη
• 500 γρ. περ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 350 ml χλιαρό νερό
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
• 1½ κουτ. γλ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό σταδιακά και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι η ζύμη γίνει αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια μας (η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη).  
Κάνουμε τη ζύμη μπάλα και την αφήνουμε στο μπολ. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε να διογκωθεί για περίπου μισή ώρα σε ένα ζεστό μέρος.

Σάλτσα
• 150γρ. σάλτσα ντομάτας
• Ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
• 1 κουτ.σούπας ρίγανη  
• Αλάτι
• Πιπέρι (μια μικρή πρέζα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα παραπάνω υλικά (κατά προτίμηση πριν ξεκινήσουμε τη ζύμη για να τραβήξει).  

Για την επίστρωση
• Τυρί gouda τριμμένο (βασικό σε όλα τα στυλ)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
Διάφορα αλλαντικά, πιπεριές, ελιές δίχως κουκούτσι, τόνο, τυρί φέτα, σπανάκι, ρόκα ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας.
Ένας ιδιαίτερος γλυκόξινος συνδυασμός είναι «ζαμπόν και ανανάς».  

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
Λαδώνουμε με ένα πινέλο ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψί (με διάμετρο περίπου 50cm) και βάζουμε μέσα το ζυμάρι. Το ανοίγουμε σπρώχνοντας με τα δάχτυλα μας από το κέντρο προς τις άκρες ή ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνια και το μεταφέρουμε στην συνέχεια στο ταψί.

Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού. Βάζουμε από πάνω τα υλικά που επιλέξαμε και πασπαλίζουμε το τυρί καλύπτοντας όλα τα βασικά υλικά (εάν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε ακόμη λίγη ρίγανη πριν βάλουμε την πίτσα στο φούρνο, παίρνει εξαιρετικό άρωμα)!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περ.30-35 λεπτά.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *