Ζυμαρικά & Ζύμες

Πίτσα σουφλέ

Συντάκτης  | 

Σε αυτή τη συνταγή θα σας παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό, αλλά εύκολο, μια πίτσα σουφλέ!

Θα αναρωτηθήκατε ίσως πως γίνετε ένα σουφλέ πίτσα ή μια πίτσα σουφλέ…! 😉 Πιστέψτε μας, είναι κάτι εναλλακτικό και πολύ εύκολο!

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple

Η κατασπατάληση του φαγητού είναι ένα τεράστιο, παγκόσμιο πρόβλημα. Εμποδίζει την ανάπτυξη τόσο της οικονομίας, όσο και της μη αντιμετώπισης των προβλημάτων της παγκόσμιας πείνας.

Τόνοι φαγητού στις «ανεπτυγμένες – πλούσιες χώρες» καταλήγουν στα σκουπίδια. Τόνοι φαγητού όμως είναι απαραίτητοι στις υπανάπτυκτες και φτωχές χώρες…

Λόγω του φαινομένου της σπατάλης της τροφής, στόχος όλων μας θα έπρεπε όμως να είναι ένας. Να καταφέρουμε σεβαστούμε την τροφή μας.

Αξιοποιώντας ακόμα και το τελευταίο κομμάτι από το φαγητό που περισσεύει και να δημιουργήσουμε κάτι νέο. Έτσι, αποφασίσαμε εδώ να σας παρουσιάσουμε μια συνταγή που βασίζεται ακριβός σε αυτό. Στην αξιοποίηση του μπαγιάτικου ή χθεσινού ψωμιού. Το οποίο  μεταμορφώνουμε σε ένα φαντασμαγορικό σουφλέ πίτσα, που λατρεύουν όλοι!

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Για την σάλτσα

  • ½ πακέτο συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σκόρδο
  • Λίγο νερό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Για το topping

  • 300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 4 φέτες σαλάμι αέρος

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την σάλτσα.

Σε ένα βαθύ τηγανάκι ή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και τον βασιλικό.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, μέχρι να πιει η σάλτσα τα υγρά της, αλλά όχι τελείως.

Τραβάμε το σκεύος από την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει.

Για την βάση ξεκινάμε με το ψωμί.

Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί, περίπου 22 εκ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με το ψωμί.

Φροντίζουμε το μίγμα μας να πάει παντού και να «νωτίσει» άλλα τα κομμάτια του ψωμιού.

Αν δεν είναι αρκετό για να βρεχτεί όλη η βάση του ψωμιού, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό.

Ρίχνουμε πάνω από την βάση του ψωμιού την σάλτσα ντομάτας. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

Ρίχνουμε στη συνέχεια την τριμμένη μοτσαρέλα.

Παίρνουμε τις φέτες από το αλλαντικό, τις κόβουμε στα 4 και τις απλώνουμε πάνω από τη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε το σουφλέ πίτσα μας στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Το βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή απόλαυση!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!