Ζυμαρικά & Ζύμες

Μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών –εύκολη- (+ video)

Συντάκτης  | 

Αυτή είναι μια πεντανόστημη και εύκολη συνταγή για μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών. Ιδανική και για τα παιδιά που δεν θέλουν να φάνε λαχανικά!

Όταν δεν έχεις σκεφτεί τι θα μαγειρέψεις το μεσημέρι, αυτή μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών θα σου λύσει τα χέρια!

Υλικά 

  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης
  • 3-4 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2-3 καρότα
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο σύκο (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και ρίγανη
  • 250-300 ml κρέμα γάλακτος light ή κρέμα #vegan

 

  • 500 γρ βρασμένα μακαρόνια (ιδανικά πένες ή ριγκατόνι για να “μπλεχτεί” μέσα η σάλτσα).
  • Τυρί τριμμένο (είτε για από πάνω, είτε για να το ανακατέψετε μέσα στα ζυμαρικά).

Εκτέλεση 

1) Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ταψί σε αντικολλητικό χαρτί.

2) Βάζουμε και το σκόρδο. Μπορούμε να το βάλουμε ολόκληρο και να το καθαρίσουμε μετά το ψήσιμο ή να το βάλουμε καθαρισμένο).

3) Ρίχνουμε ελαιόλαδο επάνω από όλα τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και βασιλικό.

4) Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά.

 

 Σε αυτό το σημείο βάζουμε και τα μακαρόνια να βράσουν, ώστε να τα έχουμε έτοιμα όταν θα είναι έτοιμα και τα λαχανικά!

* Τα μακαρόνια τα ρίχνουμε πάντα μέσα σε αλατισμένο νερό που βράζει. Διαφορετικά θα μας λασπώσουν και δεν θα έχουμε αυτή την ωραία, σφιχτή υφή.

 

5) Βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο.

6) Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα λαχανικά (μπορεί να χρειαστεί να μπουν σε δυο δόσεις). Βάζουμε και την κρέμα, και ανακατεύουμε πολύ καλά σε δυνατή ταχύτητα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κρέμα και να κάνουμε όσο πιο ομοιογενές γίνεται το μείγμα.

7) Προσθέτουμε τη ζεστή σάλτσα στα βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.

Εάν θέλουμε προσθέτουμε σε αυτό το σημείο και το τυρί και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Μπορείτε στη μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών εάν θέλετε να πασπαλίσετε από πάνω και λίγο άνηθο (εάν σας αρέσει το άρωμά του), του πάει πολύ!

Καλή απόλαυση!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!