Συνταγές
Γλώσσα με λευκή σος λεμονιού
Η γλώσσα είναι ένα ψάρι που μπορείτε να το βρείτε φρέσκο αλλά και κατεψυγμένο σε όλα τα σουπερ μάρκετ.
Υλικά (για 4 μερίδες)
• 5ΟΟ γραμ. φιλέτα γλώσσας (κατεψυγμένα)
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ξερά ή φρέσκα)
• 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
• 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
• 1 λεμόνι (τον χυμό και ½ κουτ. του γλυκού ξύσμα)
• 1- ½ φλ. νερό
• 1 κουτ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Προεργασία για τα ψάρια: Πλένουμε τις γλώσσες και τις αλατίζουμε. Αναμιγνύουμε μία κουταλιά λάδι, τον μαϊντανό και το σκόρδο. Το ρίχνουμε στα ψάρια τα τρίβουμε καλά με το μείγμα και τα αφήνουμε στο πλάι ή στο ψυγείο σκεπασμένα.
Για τη σος: σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το υπόλοιπο λάδι, το νερό, το πιπέρι και το λεμόνι και τα βράζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά. Όταν βράσει η σος ρίχνουμε το κορν φλαόυρ αφού πρώτα το έχουμε λειώσει σε λίγο νερό (για να πήξει η σάλτσα μας).
Ψήνουμε τα φιλέτα των ψαριών στο τηγάνι (με 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο), σε ψησταριά ή στο φούρνο (επίσης με 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο επιπλέον).
Τα τοποθετούμε στα πιάτα και τα περιχύνουμε με τη σος.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ: Μπορείτε να τα σερβίρετε με βραστά λαχανικά και ρύζι.