Γλυκά & Παγωτά

Μήλα τηγανητά

Συντάκτης  | 

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γλύκισμα στη στιγμή. Ιδανικό για ζεστό επιδόρπιο!   

Υλικά
• 2 μήλα
• Αλεύρι  
• Λίγο νερό
• 1 πρέζα αλάτι
• ½ κουτ. του γλυκού ζάχαρη (προαιρετική)
• Αραβοσιτέλαιο ή σπορέλαιο

Εκτέλεση
Κόψτε τα μήλα σε φέτες των 3 χιλιοστών. Ρίξτε το λάδι σε μια βαριά και ψηλή κατσαρόλα (τόσο ώστε να καλύπτονται οι φέτες του μήλου) και αφήστε το να κάψει καλά σε μέτρια φωτιά.

Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη, προσθέστε νερό τόσο ώστε να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός. Βουτήξτε τις φέτες του μήλου στο χυλό και ρίξτε τις στο τηγάνι, γυρίστε τις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.

Για το γαρνίρισμα
• Παγωτό βανίλια
• Καρύδια τριμμένα
• Καφέ ζάχαρη
• Κανέλα
• Μέλι
• Μαρμελάδα κεράσι
• Φύλλα μέντας

 

Προτάσεις σερβιρίσματος
1) Τοποθετήστε τις φέτες σε μια μεγάλη πιατέλα ή σε ατομικά πιατάκια και πασπαλίστε με μαύρη ζάχαρη και κανέλα, περιχύστε με μέλι και καρύδια ή σερβίρετε με μαρμελάδα κεράσι.
2) Χτίστε ένα πύργο με 6-8 φέτες βάζοντας ανάμεσα από τα μήλα παγωτό βανίλια και καρύδια. Γαρνίρετε με φύλλα μέντας.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *