Γλυκά & Παγωτά

Βασιλόπιτα παραδοσιακή της Γιαγιάς

Συντάκτης  | 

Μια απλή στην παρασκευή και γευστικότατη παραδοσιακή βασιλόπιτα του 1950, από τις συνταγές της Γιαγιάς…!

ΥΛΙΚΑ
• 4 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό ή που φουσκώνει μόνο του
• 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 6 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
• 3 αυγά
• 1 φλ. τσαγιού μαλακό φρέσκο βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη
• 1 ½ φλ. τσαγιού γάλα
• 1 βανίλια
• 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
• 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και την  μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε μέσα στα κοσκινισμένα υλικά το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε το μίγμα για 2 λεπτά με το μίξερ ή με σύρμα χειρός. προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε ξανά για άλλα 2 λεπτά. Αδειάζετε το χυλό σε βουτυρωμένο ταψί Νο 30 και ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Τέλος την πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη ή την περιχύνετε με γλάσο.

Για το γλάσο
Πάρτε 1 κούπα ζάχαρη άχνη και προσθέστε σταδιακά ανακατεύοντας λίγες σταγόνες χυμό  πορτοκαλιού έως ότου δημιουργηθεί ένα παχύρευστο γλάσο. Περιχύστε τη βασιλόπιτα και αφήστε τη να στεγνώσει!      

Φωτογραφία: sugarflowerscreations

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *