Λαχανικά & Όσπρια

Κολοκυθόσουπα με κανέλα και κρουτόν

Συντάκτης  | 

Υλικά (για 6 άτομα)
• 1 στρογγυλή ώριμη κολοκύθα 3-4 κιλά
• 50 ml λάδι
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• αλάτι – πιπέρι
• 750 ml νερό
• 250 ml γάλα
• 2 ξύλα κανέλας σπασμένα σε μικρά κομματάκια και τυλιγμένα σε γάζα

Για τα κρουτόν
• 18 φέτες ψωμί μπαγκέτας, ελαφρά βουτυρωμένες και τοσταρισμένες
• 75 γρ. γραβιέρα λεπτοτριμμένη
• 40 γρ. κολοκυθόσποροι ελαφρά τοσταρισμένοι
• 2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους

 

Φτιάξτε τη σούπα: Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το λάδι μέχρι να αρχίσει να καπνίζει και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το ψαχνό της κολοκύθας με το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέστε 1 κουτ. γλ. αλάτι και σοτάρετε ανακατεύοντας άλλο ένα λεπτό. Προσθέστε το γάλα, το νερό και τη γάζα με τα σπασμένα ξυλάκια κανέλας και μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάστε εντελώς τη φωτιά και μαγειρέψτε για 20 λεπτά (η κολοκύθα θα πρέπει τότε να διαλύεται). Αφαιρέστε τη γάζα με την κανέλα. Πολτοποιήστε την κολοκύθα και πιέστε σε σουρωτήρι τον πολτό. Δοκιμάστε, διορθώστε σε αλάτι-πιπέρι και κρατήστε την σε σκεύος που μπορεί να ζεσταθεί.
Σημείωση: Αν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο που ρευστοποιεί τα υλικά απευθείας μέσα στο σκεύος που μαγειρεύονται, αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει σε blender. Θυμηθείτε ωστόσο για να αποφύγετε τις …εκρήξεις και τα υπερβολικά πασαλείμματα να αφήσετε την ζεστή κολοκύθα κάπως να κρυώσει.

Ετοιμάστε τα κρουτόν: Ανακατέψτε το τυρί με τους κολοκυθόσπορους και τους χτυπημένους κρόκους. Αλατοπιπερώστε. Βάλτε λίγη ποσότητα από το μείγμα πάνω στα κρουτόν και βάλτε τα κάτω από το γκριλ μέχρι να ροδίσουν.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *