Ποτά
Χριστουγεννιάτικο τσάι
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Κεράστε τους επισκέπτες σας ή απολαύστε ένα υπέροχο τσάι με πολλά μπαχαρικά… Απόλυτα ταιριαστό με τη χειμερινή εορταστική περίοδο!
Απλά δοκιμάστε το… Θα σας εντυπωσιάσουν τα μοναδικά αρώματά του!
[Βαθμός δυσκολίας: 1 ● Μερίδες: 40 ● Χρόνος ψησίματος: 20’ ● Χρόνος βρασμού: 5’]
Υλικά:
● 2 κ.σ. πράσινους σπόρους κάρδαμου
● 4 αστεροειδείς γλυκάνισους
● 6 ξυλάκια κανέλας
● 2 κ.σ. μαραθόσπορους
● 1 κ.γ. ολόκληρα γαρίφαλα
● 2 κ.γ. σπόρους από μαύρο πιπέρι
● 1 κ.γ. σπόρους από κόκκινο πιπέρι
● 2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρο
● 100 γρ. καραμελωμένο τζίντζερ, σε κομματάκια
● 2 κούπες φύλλα πράσινου ή μαύρου τσαγιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις.
Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τζίντζερ και το τσάι.
Ψήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μοσχομυρίζουν τα μπαχαρικά μας.
Τα αφαιρούμε από το ταψάκι, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο μούλτι όπου τα χτυπάμε μέχρι να τα χοντροκόψουμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ανακατεύουμε με το τζίντζερ και το τσάι και μοιράζουμε το μείγμα σε βαζάκια.
Για το σερβίρισμα:
Αφήνουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά σε νερό θερμοκρασίας 90°C. Θέλουμε να στραγγίξει φυσικά το τσάι οπότε δεν πιέζουμε τα φύλλα και τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε σε κούπες.
Tip:
Δεν ψήνουμε στον αέρα για να μην πάρει ο αέρας τους σπόρους των μπαχαρικών.
Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.