Γλυκά & Παγωτά

Τούρτα με μελομακάρονα

Συντάκτης  | 

Τούρτα με μελομακάρονα 1Εάν δουλεύατε μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν προλάβατε να ολοκληρώσετε το μενού σας, αλλά παρόλα αυτά θέλετε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας να σερβίρετε το δικό σας γλυκό, δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε την παρακάτω τούρτα που μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης!

 

 

Μία γευστικότατη και απόλυτα Χριστουγεννιάτικη τούρτα που φτιάχνεται εύκολα, με υλικά που μπορούμε να τα βρούμε ακόμη και σε ένα μίνι μάρκετ…

[Βαθμός δυσκολίας: 2 Μερίδες: 6-8 Χρόνος εκτέλεσης: 30’ Χρόνος αναμονής: 8 ώρες]

Υλικά:
Για την τούρτα:
500 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
22 ολόκληρα μελομακάρονα
300 γρ. σπασμένα μελομακάρονα
Για την καραμέλα:
200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Για την τούρτα:
Σε ένα μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να πήξει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια δυναμώνουμε την ταχύτητα μέχρι να πήξει και να πάρει την υφή της σαντιγί (προσοχή να μην μας κόψει).

Στρώνουμε στον πάτο και στο πλάι μιας στρόγγυλης φόρμας με αποσπώμενη βάση 20 εκ., διάφανη μεμβράνη σταυρωτά ώστε να προεξέχει.

Από πάνω βάζουμε μία στρώση από την κρέμα. Απλώνουμε τα 10 από τα μελομακάρονα και καλύπτουμε άλλη μια στρώση από την κρέμα. Βάζουμε και τα άλλα 10 από τα μελομακάρονα και ακολουθούμε τη διαδικασία ακόμη μια τελευταία φορά τοποθετώντας την τελευταία δόση της κρέμας και από πάνω τα 300 γρ. σπασμένα μελομακάρονα.

Καλύπτουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει. Το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

Ανοίγουμε τη μεμβράνη και ξεφορμάρουμε την τούρτα ανάποδα πάνω σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη πολύ προσεκτικά.

Με μια σπάτουλα ή ένα μεγάλο ίσιο μαχαίρι ισιώνουμε γύρω-γύρω την τούρτα και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη στολίσουμε με την καραμέλα.

Για την καραμέλα:
Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Όταν λιώσει και πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα (προσοχή μην μας καεί) την απλώνουμε προσεκτικά σε μια λαδόκολλα και την αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.

Σπάμε πολύ προσεκτικά με τα χέρια μας, τη βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, χτυπάμε 1-2 λεπτά (δεν θέλουμε να γίνει σκόνη τελείως) και σε ένα μπολάκι την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη.

Πριν σερβίρουμε, καλύπτουμε περιμετρικά την τούρτα με τη σπασμένη καραμέλα. Βάζουμε στο κέντρο 2 μελομακάρονα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καραμέλα και σερβίρουμε αμέσως.

Τούρτα με μελομακάρονα 2

 

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *