Σαλάτες & Ορεκτικά

 Χριστουγεννιάτικη τυροκαυτερή με κάστανα και ρόδι

Συντάκτης  | 

Χριστουγεννιάτικη τυροκαυτερή με κάστανα και ρόδι που θα λατρέψετε. Είναι ιδανική για συνοδευτικό σε εορταστικά τραπέζια.

Αυτή η συνταγή για χριστουγεννιάτικη τυροκαυτερή με κάστανα και ρόδι είναι ιδιαίτερη και πεντανόστιμη. Είναι ιδανική για να τη σερβίρετε σε ένα εορταστικό τραπέζι.

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple

Τα Χριστούγεννα είναι πλέον πολύ κοντά. Κάθε σπίτι αναμένεται να γεμίσει μυρωδιές, πολύχρωμα φώτα και μουσική, ενώ χριστουγεννιάτικα τραγούδια ακούγονται παντού. Όλοι ετοιμάζονται για το εορταστικό τραπέζι, όπου την τιμητική τους έχουν τα κρεατικά και κυρίως το χοιρινό με τη γαλοπούλα.

Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν όμως οι σαλάτες και τα συνοδευτικά. Σε αυτή τη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται φυσικά οι αλοιφές -όπως τις αποκαλούν οι φίλοι μας στην βόρεια Ελλάδα.

Το τζατζίκι και τυροκαυτερή είναι ίσως οι βασιλιάδες, γι’ αυτό σας έχουμε μια ιδιαίτερη και φρέσκια πρόταση. Μια χριστουγεννιάτικη τυροκαυτερή με κάστανα και ρόδι. Σας φαίνεται περίεργη; Θα εκπλαγείτε από το πόσο πολύ δένουν αυτά τα υλικά μαζί!

Υλικά

  • 100 γρ ανθότυρο
  • 100 γρ φέτα
  • 2-3 κάστανα
  • 100 ml χυμός ρόδι
  • 1 πιπεριά πράσινη καυτερή
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τα κάστανα.

Τα χαράζουμε με προσοχή με ένα μαχαίρι, σταυρωτά, και τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

* Μπορούμε εναλλακτικά να πάρουμε έτοιμα βρασμένα που υπάρχουν στο εμπόριο.

Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα , τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μούλτι. Ρίχνουμε μαζί το ανθότυρο και την φέτα σε κομμάτια.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και ρίχνουμε τη μισή στο μούλτι.

Προσθέτουμε τον χυμό ροδιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Τα χτυπάμε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν και να πάρουν την υφή αλοιφής.

Εάν θεωρήσετε πως θέλετε να είναι πιο ρευστή ή να χρειάζεται παραπάνω υγρασία προσθέστε ακόμα λίγο χυμό ροδιού.

Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη ψιλοκομμένη πιπεριά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Την τυροκαυτερή μπορούμε να την καταναλώσουμε ως συνοδευτικό σε ψητό κρέας, σκέτη με ψωμί ή σε σάντουιτς!

Αν δεν σας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις μπορείτε να αντικαταστήσετε την καυτερή πιπεριά με μια που δεν καίει, με Φλωρίνης κλπ.

Τυροκαυτερή ή χτυπητή

 

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!