Κρέας

Χοιρινό με πράσα και σέλινο (πρασοσέλινο)

Συντάκτης  | 

Χοιρινό με πράσο Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με νέες συνταγές, χουχουλιάρικες και πεντανόστιμες. O chef Γιώργος Λέκκας μας προτείνει ένα διαφορετικό εύκολο χοιρινό.

 

 

 

 


Υλικά για 5 μερίδες

• 1 ½ κιλό χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές
1 ½ κιλό σέλινο, κομμένο στα 4
1 ½ κιλό πράσα
•  2 ξερά κρεμμύδια πολτοποιημένα
1½ φλ. τσαγ. νερό
•  ½ φλ. τσαγ. κρασί λευκό
•  2 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 φλ. τσαγ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρέας μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα από όλες της πλευρές. Ρίχνουμε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό, ½ φλ. τσαγιού κρασί λευκό, τον πελτέ ντομάτας, τα κρεμμύδια, της ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σέλινο για 15΄, το στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό σέλινο, 1/3 φλ. τσαγιού νερό, τα πράσα, και τέλος το υπόλοιπο σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 20΄. Αφού το κρέας έχει βράσει ρίχνουμε τα βρασμένο σέλινο, πράσο, την ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30΄μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Είναι έτοιμο να το σερβίρετε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι.

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 40΄λεπτά.

Εditor: Γιώργος Λέκκας – Chef

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *