Κρέας
Χοιρινό με πράσα και σέλινο (πρασοσέλινο)
Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με νέες συνταγές, χουχουλιάρικες και πεντανόστιμες. O chef Γιώργος Λέκκας μας προτείνει ένα διαφορετικό εύκολο χοιρινό.
Υλικά για 5 μερίδες
• 1 ½ κιλό χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές
• 1 ½ κιλό σέλινο, κομμένο στα 4
• 1 ½ κιλό πράσα
• 2 ξερά κρεμμύδια πολτοποιημένα
• 1½ φλ. τσαγ. νερό
• ½ φλ. τσαγ. κρασί λευκό
• 2 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
• 2 φλ. τσαγ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• Αλάτι
• Πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρέας μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα από όλες της πλευρές. Ρίχνουμε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό, ½ φλ. τσαγιού κρασί λευκό, τον πελτέ ντομάτας, τα κρεμμύδια, της ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σέλινο για 15΄, το στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό σέλινο, 1/3 φλ. τσαγιού νερό, τα πράσα, και τέλος το υπόλοιπο σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 20΄. Αφού το κρέας έχει βράσει ρίχνουμε τα βρασμένο σέλινο, πράσο, την ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30΄μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Είναι έτοιμο να το σερβίρετε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι.
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 40΄λεπτά.
Εditor: Γιώργος Λέκκας – Chef