Κρέας
Χοιρινό με πιπεριές, πατάτες και τυρί στον φούρνο
Το χοιρινό με πιπεριές, πατάτες και τυρί στον φούρνο, είναι ένα πιάτο εύκολο, με ελάχιστα υλικά και σύντομο χρόνο προετοιμασίας.
Το χοιρινό με πιπεριές, πατάτες και τυρί στον φούρνο είναι ένα από τα νοστιμότερα φαγητά και ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι.
Από την Ειρηλένα και τον Φώτη / foodouple.gr
Το μεσημεριανό και κυρίως το κυριακάτικο φαγητό είναι συνυφασμένο με την ελληνική οικογένεια. Είθισται τις Κυριακές να μαζευόμαστε γύρω από ένα τραπέζι και να ερχόμαστε πιο κοντά.
Σε αυτό συμβάλλουν φυσικά οι μυρωδιές και οι γεύσεις από το κυριακάτικο φαγάκι. Την τιμητική τους έχουν συνήθως φαγητά με βάση το κρέας και τα οποία χρειάζονται αρκετό χρόνο προετοιμασίας.
Τα τελευταία χρόνια με τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής μας, ο χρόνος είναι ακόμα πιο πολύτιμος. Αναζητούμε πολύ συχνά εύκολες, γρήγορες, ικανοποιητικές και χορταστικές συνταγές για να σερβίρουμε στο τραπέζι μας. Μια τέτοια συνταγή σας προτείνουμε και εδώ. Τα υλικά είναι ελάχιστα, ο χρόνος προετοιμασίας μικρός και το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό!
Υλικά
- 500 γρ σπάλα χοιρινή
- 4 μέτριες πατάτες
- 2 πιπεριές κέρατο
- 6-7 ντοματίνια
- Μισό κρεμμύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 100 ml νερό
- 100 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα
- Σκόνη σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι, στο οποίο έχουμε ζεστάνει το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας και από τις 2 μεριές, μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τις τοποθετούμε και αυτές στο πυρέξ.
Ομοίως κόβουμε και τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε και αυτά στο πυρέξ.
Χοντροκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα τοποθετούμε και αυτά στο πυρέξ.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τον πελτέ και τα καρυκεύματά μας και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος, ρίχνουμε και το νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 40 λεπτά.
Βγάζουμε το σκεύος μας από τον φούρνο, προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και το απολαμβάνουμε!