Κρέας
Χοιρινή τηγανιά με λουκάνικο και μπέικον
Η χοιρινή τηγανιά με λουκάνικο και μπέικον είναι ένα από τα πιο νόστιμα και γευστικά πιάτα.
Η χοιρινή τηγανιά είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για πολλούς, το έχετε δοκιμάσει προσθέτοντας και λουκάνικο και μπέικον; Τουλάχιστον θα την λατρέψετε!
Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple
Ποιο είναι το πρώτο πιάτο που παραγγέλνεις στην ταβέρνα; Για μας σίγουρα είναι η τηγανιά. Τηγανιά πια βρίσκεις με όλα τα είδη κρέατος, με λαχανικά, ακόμα και με όσπρια. Εδώ σας έχουμε όμως μια τηγανιά η οποία θα κλέψει την παράσταση όπου και αν σερβιριστεί. Αυτή η συνταγή με χοιρινό κρέας, λουκάνικο και μπέικον υποσχόμαστε πως θα σας καταπλήξει!
Υλικά
- ½ κιλό χοιρινό κρέας (λαιμός) κομμένο σε καρέ
- 1 λουκάνικο χωριάτικο (της αρεσκείας μας)
- 4 φέτες μπέικον
- ½ κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 50 ml λευκό κρασί
- 200 ml νερό (περίπου 1 ποτήρι του νερού)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Πάπρικα
- Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Κόβουμε το κρέας σε καρέ.
Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια.
Κόβουμε τις φέτες μπέικον σε 3 ή 4 κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε σε ένα σκεύος λίγο αλεύρι και αλευρώνουμε το χοιρινό κρέας.
Τώρα πλέον ξεκινάμε το μαγείρεμα…
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο για να ζεσταθεί.
Μόλις κάψει ελαφρά το λάδι ρίχνουμε μέσα το αλευρωμένο κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κομμάτια του λουκάνικου, το μπέικον και το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε το φαγητό για ακόμα λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Όταν κοντεύει να είναι έτοιμο, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά του το αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας.
Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως και απολαμβάνουμε!