Κρέας

Μαγειρίτσα με συκωτάκια πουλιών

Συντάκτης  | 

Τι θα λέγατε για μια εναλλακτική συνταγή για μαγειρίτσα, όπως αυτή που σας προτείνουμε με συκωτάκια πουλιών;

Η μαγειρίτσα με συκωτάκια πουλιών είναι πιο ελαφριά και δεν έχει την γεύση του αρνιού που δεν αρέσει σε πολλούς. Έτσι σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε άλλη μια εναλλακτική συνταγή!

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | fooddouple

Η μαγειρίτσα είναι ο πρωταγωνιστής του Αναστάσιμου δείπνου. Η κύρια μορφής της περιλαμβάνει τα εντόσθια του αρνιού του Πάσχα και πολλά μυρωδικά.

Στην Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου την συναντάμε συνήθως κοκκινιστή. Επίσης και μαγειρεμένη με δυόσμο, άνηθο, φρέσκα κρεμμυδάκια και ρύζι. Η πιο κλασσική της μορφή όμως είναι σούπα με αυγολέμονο. Αυτές είναι οι εκδοχές που συναντούμε πιο συχνά.

Όμως πλέον υπάρχουν τα νέα νοικοκυριά, οι χορτοφάγοι αλλά και τα degustation που βρίσκουμε στα σύγχρονα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία. Αυτά έχουν φέρει νέα ήθη και έθιμα τόσο στην κουζίνα, όσο και στην μαγειρίτσα.

Μία τέτοια συνταγή θα δείτε εδώ. Μια κοκκινιστή μαγειρίτσα, που την θέση του αρνιού έχει πάρει το κοτόπουλο. Με αυτό τον τρόπο έχει γίνει πιο ελαφριά, πιο εύκολη αλλά και πιο οικονομική.

Υλικά

500 γρ συκωτάκια πουλιών

1 ματσάκι άνηθο

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

½ κρεμμύδι ξερό

½ ματσάκι δυόσμο

100 γρ χυμό ντομάτα

250 ml νερό

50 γρ ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και το βάζουμε να κάψει.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα σωτάρουμε.

Κόβουμε τα συκωτάκια σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα για να μαγειρευτούν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους.

Τα σωτάρουμε τα εντόσθια για 10 έως 15 λεπτά, ώστε να μαγειρευτούν καλά.

Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα μισά μας μυρωδικά όσο μαγειρεύονται στα συκωτάκια. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να μοιραστούν τα μυρωδικά.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά και το νερό.

Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Καλό Πάσχα και καλή όρεξη!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!