Γενικά

Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Η αποχώρηση τους από το παλάτι

Συντάκτης  | 

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόσυρση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από το παλάτι.

Το πριγκιπικό ζευγάρι αποσύρεται από τα βασιλικά τους αξιώματα, καθώς ένιωσαν ότι το παλάτι τους έβαλε στο περιθώριο. Για να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν νέα φιλανθρωπική οργάνωση.  Η βασίλισσα Ελισάβετ προειδοποιεί πως αυτή η αποχώρηση είναι αρκετά περίπλοκη και χρονοβόρα. Όπως φαίνεται, για την ίδια, δεν ήταν και τόσο μεγάλη έκπληξη.

Η ανακοίνωση του πριγκιπικού ζευγαριού

Σε μια πρόσφατη ανακοίνωσή τους δήλωσαν χαρακτηριστικά:  «Σκοπεύουμε να αποσυρθούμε από “ανώτερα” μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως τη βασίλισσα. Με τη δική σας ενθάρρυνση, κυρίως τα τελευταία χρόνια, νιώσαμε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σχεδιάζουμε να ισορροπούμε τον χρόνο μας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας στη βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία».

Συνέχισαν λέγοντας: «Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις λεπτομέρειες του συναρπαστικού επόμενου βήματος εν ευθέτω χρόνο, όπως συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Μέχρι τότε, παρακαλούμε δεχτείτε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας για τη συνεχή σας υποστήριξη».

Η απόφαση τους

Ο Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους του Ηνωμένο Βασίλειο. Θα εγκατασταθούν στον Καναδά, για το λόγο ότι ένιωθαν παραγκωνισμένοι από τη βασιλική οικογένεια. Αυτό συνέβη διότι στο παλάτι υπάρχει ένα πορτρέτο για τη νέα δεκαετία στο οποίο υπάρχουν η 93χρονη μονάρχης και οι τρεις κατά σειρά διάδοχοί της, ο 71χρονος πρίγκιπας Κάρολος, ο 7χρονος πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο 6χρονος πρίγκιπας Γεώργιος. Σύμφωνα με πηγές το πριγκιπικό ζευγάρι αγνόησε «σαφή εντολή» της βασίλισσας Ελισάβετ να μην ανακοινώσουν δημοσίως την απόσυρσή τους.  Το γεγονός αυτό έχει δυσαρεστήσει την βασίλισσα Ελισάβετ.

Στενοί φίλοι του πριγκιπικού ζευγαριού ανέφεραν συγκεκριμένα: «Επέστρεψαν πίσω στη δουλειά. Δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και έχουν πολλή δουλειά να κάνουν. Όμως, έγινε ξεκάθαρο από τον θεσμό (της μοναρχίας) πως ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν βρίσκονται στο επίκεντρο ενός μελλοντικού σχεδίου. Απλά δείτε την φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα με την βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον δούκα του Κέμπριτζ και τον Γεώργιο».

Οι συνεντεύξεις του πριγκιπικού ζευγαριού

Σε μια συνέντευξη τους τον Οκτώβριο του 2019 η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσε, πως το να είναι μέλος του παλατιού και συγκεκριμένα της βασιλικής οικογένειας, νιώθει σαν να δίνει μια καθημερινή «μάχη». Ενώ ο πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει ότι: «Πάντα θα προστατεύω την οικογένειά μου. Και τώρα έχω μια οικογένεια να προστατεύσω». Δήλωσε επίσης πώς ο ίδιος και ο μεγαλύτερος του αδελφός, πρίγκιπας Ουίλιαμ,  δεν έχουν πλέον σχέσεις μεταξύ τους. Η βασιλική οικογένεια ξαφνιάστηκε από την ανακοίνωση του πριγκιπικού ζευγαριού και ζήτησαν να βρεθεί μια λύση για το Megxit.

Η δήλωση του ζευγαριού: «Σκοπεύουμε να αποσυρθούμε από τα υψηλά κλιμάκια της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε ώστε να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ολόθερμα τη βασίλισσα. Θα μοιράσουμε τον χρόνο μας ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική, συνεχίζοντας να τιμούμε τα καθήκοντά μας προς τη βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τους θεσμούς που έχουμε θέσει υπό την προστασία μας».

Η απόφασή τους δεν φαίνεται να έπεσε σαν κεραυνός, όπως υποστηρίζουν πολλοί. Εδώ και αρκετούς μήνες το ζευγάρι βρισκόταν σε διαμάχη με τα υπόλοιπα μέρη του παλατιού. Έδειχναν «φανερά» να παραβιάζουν το βασιλικό πρωτόκολλο της οικογένειας.

Ο κ. Ντέιβις, υπεύθυνος του μουσείου Μαντάμ Τισό, αναφέρει: «Από σήμερα οι φιγούρες του ζευγαριού δεν θα εμφανίζονται πλέον στο δικό μας σετ της βασιλικής οικογένειας. Καθώς πρόκειται για δύο από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες μας προσωπικότητες, θα παραμείνουν φυσικά ένα σημαντικό έκθεμα στο Μαντάμ Τισό. Περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους».

Οι περιουσίες του ζευγαριού πριν την απόσυρσή τους

Βασική προτεραιότητα του ζευγαριού είναι η ομαλή ανάπτυξη του γιού τους, Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ.  Και οι δύο, ο Χάρι και η Μέγκαν, θα σταματήσουν να λαμβάνουν τη βασιλική χρηματοδότηση και επιθυμούν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. Η βασίλισσα Ελισάβετ παραχωρεί στα δυο αδέλφια ετησίως 5 εκατομμύρια από τα οποία ο Χάρι παίρνει τα 2.

Για άλλες ανεπίσημες δαπάνες τα δύο αδέλφια μοιράζονται 3,15 εκατομμύρια λίρες με τον Χάρι να διεκδικεί και πάλι το μικρότερο ποσό. Για τα λειτουργικά έξοδα το πριγκιπικό ζευγάρι λαμβάνουν ακόμη 1 εκατομμύριο. Χρηματικό ποσό λαμβάνουν και από την περιουσία του Καρόλου στην Κορνουάλη που υπολογίζονται στα 4,9 εκατομμύρια. Την οποία και αυτή μοιράζονται. H προσωπική περιουσία του πρίγκιπα Χάρι υπολογίζεται στα 30 εκατομμύρια λίρες. Τα 20 εκατομμύρια λίρες από την μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα και 7 εκατομμύρια από την προγιαγιά του και βασιλομήτωρ. H Μέγκαν Μαρκλ διαθέτει περιουσία  4 εκατομμύρια λίρες. Αρκετό χρηματικό ποσό έχει κερδίσει από την συμμετοχή της στην σειρά «Suits». Εκεί έπαιρνε 40.000 λίρες ανά επεισόδιο. Επιπλέον, από το lifestyle blog, όπως υποστηρίζει λάμβανε  60.000 βρετανικών λιρών το χρόνο, μέχρι την ημέρα του γάμου της.

Τα επαγγελματικά τους σχέδια

Αν και οι περισσότεροι δηλώνουν ότι για όλη την κατάσταση ευθύνεται ο έρωτας του ζευγαριού, το ζευγάρι θέλησε να πάρει τη ζωή στα χέρια του,  και έτσι εγκαινιάζουν τη δική τους φιλανθρωπική οργάνωση. Ταυτόχρονα ανεβάζουν και την ιστοσελίδα της οργάνωσης, η οποία ιδρύθηκε τον περασμένο Ιούλιο μετά την αποχώρηση από το ίδρυμα του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ. Η οργάνωση θα είναι παγκόσμια και θα στηριχθεί στην γυναικεία χειραφέτηση. Θα συνδέεται με την Αφρική και τις ΗΠΑ.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!