Fashion Τrends

Viva Magenta: Το Χρώμα του 2023 από την Pantone

Συντάκτης  | 

χρώμα χρονιάς 2023 Viva Magenta

Καλωσορίζουμε το χρώμα της χρονιάς για το 2023, το Viva Magenta της PANTONE! Ένα χρώμα τολμηρό, γεμάτο… «εξυπνάδα», που τα περιλαμβάνει όλα!

Η Pantone περιγράφει το χρώμα του 2023, Viva Magenta, ως ισχυρό και ενδυναμωτικό. Ενθαρρύνει έτσι την ελευθερία της αυτοέκφρασης και του πειραματισμού.

Από τη Νάντια Γρινιεζάκη

Το 2023 Pantone χρώμα της χρονιάς ανακοινώθηκε επίσημα και είναι πολυτελές! Viva Magenta 18-1750, μια ισχυρή γροθιά στην καθημερινότητα. Είναι ένα ζωντανό, αισθησιακό και χαρούμενο χρώμα που μας οδηγεί απευθείας στη νέα χρονιά.

Με τους πρόσφατους επανασχεδιασμούς λογότυπων από κορυφαίες μάρκες όπως το Instagram και η Baskin Robins. Αυτό το ζεστό χρώμα, ήρθε για να παίξει δυνατά και στο branding. Το Viva Magenta θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα πληθωρικό και παιχνιδιάρικο κόκκινο!

Το Χρώμα της Χρονιάς 2023 μιλά για την επιθυμία μας να αναλάβουμε νέες προκλήσεις και να δοκιμάσουμε το ασυνήθιστο ενώ συναντάμε τους άλλους με συμπόνια.

χρώμα χρονιάς 2023 Viva Magenta

Αυτό που διακρίνει το φετινό Χρώμα της Χρονιάς από το περσινό — PANTONE 17-3938 Very Peri, που πάντρεψε επίσης το τεχνικό με τη φύση — είναι η ικανότητα του Viva Magenta να ανταποκρίνεται στη συλλογική μας ανάγκη για δύναμη.

Το Viva Magenta μας προσφέρει τη διασφάλιση και το κίνητρο που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε μακροπρόθεσμα ανατρεπτικά γεγονότα. Τρία χρόνια βαθιά σε μια πανδημία, αντιμετωπίζοντας έναν πόλεμο, μια ασταθή οικονομία, κοινωνική αναταραχή, καταρρεύσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και αυξανόμενη κλιματική αλλαγή, πρέπει να θεραπευθούμε.

Ακόμα, πρέπει να βρούμε το κίνητρο για να συνεχίσουμε. Εδώ, το Viva Magenta μας ντύνει τόσο με δύναμη όσο και χάρη και μας στέλνει στον κόσμο με το κέφι που λαχταρούσαμε

Τι είναι το Viva Magenta

Μια αντισυμβατική απόχρωση για έναν αντισυμβατικό χρόνο!

Είναι μια απόχρωση ριζωμένη στη φύση. Προέρχεται από την οικογένεια του κόκκινου και εκφράζει ένα νέο σήμα δύναμης. Το Viva Magenta είναι γενναίο και ατρόμητο. Ένα παλλόμενο χρώμα του οποίου η πληθωρικότητα προωθεί μια χαρούμενη και αισιόδοξη γιορτή, γράφοντας μια νέα αφήγηση.

Το φετινό Χρώμα της Χρονιάς είναι ισχυρό και ενδυναμωτικό. Είναι ένα κόκκινο κινούμενο σχέδιο που ενθαρρύνει τον πειραματισμό. Την αυτοέκφραση χωρίς περιορισμούς. Μια απόχρωση που εκδηλώνεται ως ξεχωριστή δήλωση.

Ως αποχρώσεις του βυσσινί – κόκκινου τόνου, παρουσιάζει μια ισορροπία μεταξύ ζεστού και ψυχρού. Το PANTONE 18-1750 Viva Magenta είναι επίσης ένα υβριδικό χρώμα. Ένα χρώμα που διασχίζει άνετα το φυσικό και το εικονικό στον πολυδιάστατο κόσμο.

Είναι διεκδικητικό, αλλά όχι επιθετικό. Δεν κυριαρχεί τολμηρά αλλά αντίθετα ακολουθεί μια προσέγγιση «γροθιά σε βελούδινο γάντι». Αποπνέοντας δυναμισμό, το PANTONE 18-1750 Viva Magenta είναι ικανό, να οδηγήσει στη σχεδίαση για ένα πιο θετικό μέλλον.

Η ουσία πίσω από το Viva Magenta

Δεν έχουμε δει μια απόχρωση του κόκκινου να εμφανίζεται στη δημοφιλή χρωματική ανακοίνωση της Pantone εδώ και οκτώ χρόνια. Η Pantone περιγράφει το Viva Magenta ως ισχυρό και ενδυναμωτικό, ενθαρρύνοντας την ελευθερία της αυτοέκφρασης και του πειραματισμού. Ξεκινώντας από μεγάλη παραίτηση (κρίση, covid, δουλειά) οι άνθρωποι συλλογικά αρχίζουν να αναπροσδιορίζουν τι σημαίνει ελευθερία για αυτούς.

χρώμα χρονιάς 2023 Viva Magenta

Καθώς εξισορροπούμε την ψηφιακή και τη φυσική μας ζωή, συνεχίζουμε να αυξάνουμε την εκτίμησή μας για τον φυσικό κόσμο. Το Χρώμα της Χρονιάς 2023 αναγνωρίζει τη βαρυτική μας έλξη προς τα φυσικά χρώματα. Οι κινήσεις μας διογκώνονται γύρω από την κλιματική αλλαγή, τη βιωσιμότητα και την προστασία της γης.

Στη φετινή διαδικασία επιλογής του Χρώματος της Χρονιάς, η Pantone παρατήρησε μια αυξημένη εκτίμηση και επίγνωση της φύσης που αντιπροσωπεύεται από αμέτρητες τάσεις στον τρόπο ζωής.

Ενσωματώνουμε περισσότερα ζωντανά πράγματα στα σπίτια μας, όπως φυτά, λουλούδια, ζωντανούς τοίχους και ανακαινιστικούς εξωτερικούς χώρους. Βρίσκουμε νέα απόλαυση στα ταξίδια, τον αθλητισμό και την υπαίθρια αναψυχή μετά την παύση αυτών των δραστηριοτήτων. Είμαστε πιο προσεκτικοί για να προστατεύσουμε το σώμα μας ως αποτέλεσμα των κρίσεων της δημόσιας υγείας. Όλες αυτές οι τάσεις στον τρόπο ζωής μιλούν για την εγκάρδια δύναμη των φυσικών δυνάμεων.

χρώμα χρονιάς 2023 Viva Magenta

Η βιολογική προέλευση του Viva Magenta προέρχεται από το σκαθάρι κοχίνιου. Αυτό το έντομο παράγει βαφή καρμίνης, μια από τις πιο πολύτιμες, ισχυρότερες και φωτεινότερες της οικογένειας φυσικών βαφών. Ο κόκκινος τόνος του Viva Magenta μας συνδέει με την αυθεντική ύλη, εμποτίζοντας μας με ένα αρχέγονο σήμα δύναμης.

Το Χρώμα της Χρονιάς 2023 συγχωνεύει τον πλούτο, τη ζεστασιά και τη δύναμη των φυσικών ουσιών. Το αποτέλεσμα είναι μια απόχρωση του κόκκινου που διευρύνει τους ορίζοντες της αυθεντικότητας μας.

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Viva Magenta

Νιώθεις δυνατός; Φορέστε το Χρώμα της Χρονιάς ως μια ολοκληρωμένη δήλωση. Θέλετε να ξυπνήσετε ένα πιο ήσυχο ντύσιμο; Το Viva Magenta λειτουργεί λαμπερά ως αξεσουάρ — συνδυάστε το με απαλά γκρι, μπλε ή παστέλ.

χρώμα χρονιάς 2023 Viva Magenta

Επειδή το χρώμα της χρονιάς για το 2023 Viva Magenta είναι ένα κόκκινο που ισορροπεί μεταξύ ζεστού και δροσερού, δεν είναι πολύ σκληρό για το σώμα. Αντίθετα, φέρνει ένα διασκεδαστικό, εορταστικό στοιχείο. Στη βιομηχανία ομορφιάς, η Pantone βλέπει το χρώμα της χρονιάς να φοριέται στα μαλλιά, ειδικά στις άκρες, μια τολμηρή εμφάνιση που μπορεί να μεταμορφώσει τα μαλλιά σε αξεσουάρ. Το Viva Magenta λάμπει επίσης στα χείλη, τα μάγουλα και τα νύχια. Αυτή η ευέλικτη απόχρωση είναι παγκοσμίως κολακευτική για ηλικίες, φύλα και τόνους δέρματος.

Συνδυάστε το! 

Viva Magenta με άλλα ροζ ή κόκκινα.

Με αυτά τα χρώματα θα καταφέρετε να δημιουργήσετε μια πλούσια και απολαυστική αισθητική.

χρώμα χρονιάς 2023 Viva Magenta

Viva Magenta με νότες νέον.

χρώμα χρονιάς 2023 Viva Magenta

Viva Magenta με γήινες αποχρώσεις.

χρώμα χρονιάς 2023 Viva Magenta

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίθεση χρησιμοποιώντας πιο ανοιχτούς τόνους. Αφήνοντας το τολμηρό Magenta να ξεχωρίζει από μόνο του. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας οπτικής ιεραρχίας .

Viva Magenta στο σπίτι και τους εσωτερικούς χώρους

Οι τολμηροί σχεδιαστές μπορούν να εκμεταλλευτούν την πλήρη δύναμη του Χρώματος της Χρονιάς ως βελούδινο καναπέ ή λακαρισμένο τοίχο. Όσοι επιθυμούν ένα πιο ουδέτερο σπίτι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως ποπ χρώμα. Ως γλυπτό φωτιστικό από γυαλί Murano ή εντυπωσιακή floral σύνθεση ikebana που σημειώνει μια εντελώς ουδέτερη τραπεζαρία. Ένας λαμπερός αφηρημένος καμβάς ή προβολή NFT σε λευκή είσοδο.

χρώμα χρονιάς 2023 Viva Magenta

Το Viva Magenta ως χρώμα της χρονιάς για το 2023, προσφέρει πολύ δράμα σε μικρή δόση, μα μεγάλη αισιοδοξία και χαρά για τo 2023!

Απολαύστε το!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!