Αρχιτεκτονική & Design

14 ιδέες και συμβουλές για ένα μικρό WC με μπάνιο

Συντάκτης  | 

Αυτές οι 14 ιδέες για μικρό WC με μπάνιο, θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τον δικό σας πανέμορφο χώρο!

Πολλές φορές είναι δύσκολο να διακοσμήσουμε ένα μικρό WC με μπάνιο. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε έξυπνες ιδέες, που θα κάνουν αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο ευχάριστο και εντυπωσιακό.

Σε αυτά τα μικρά δωμάτια, ο βασικός κανόνας είναι ένας, less is moore. Δηλαδή, όσο πιο λίγα και λιτά στοιχεία περιέχουν, τόσο πιο ωραία, ευχάριστα και άνετα γίνονται.
Αυτό το μικρό δωμάτιο λοιπόν μπορεί να είναι το κεντρικό μπάνιο ενός μικρού σπιτιού. Μπορεί όμως να είναι και το δεύτερο WC σε ένα μεγάλο σπίτι.
Όποιο από τα δύο και αν είναι, ο τρόπος που πρέπει να δημιουργηθεί ή να διακοσμηθεί επιβάλλεται να είναι έξυπνος και ξεχωριστός.
Σε ένα μικρό μπάνιο, ειδικά εάν είναι το δεύτερο ενός του σπιτιού, μένουμε συνήθως για σύντομο χρόνο. Παρόλα αυτά πρέπει να προσφέρει όμως τις ίδιες παροχές και την απαραίτητη άνεση με τα μεγαλύτερα.

Σε αυτό τον χώρο, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο. Είναι ο χώρος όπου οι επισκέπτες μας είναι μόνοι τους, άρα μπορούν ελεύθερα να εστιάσουν στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Γι’ αυτό το λόγο, είναι ένα σημείο του σπιτιού που εκτός από το πρακτικό σκέλος απαιτεί και ένα extra touch σε διακόσμηση. Αλλά μην ανησυχείτε, εάν ξεμείνατε από έμπνευση.
Παρακάτω σας έχουμε 14 υπέροχες ιδέες που ταιριάζουν σε σπίτια κάθε διάστασης. Μαζί με μερικές βασικές συμβουλές και προτάσεις που θα σας βοηθήσουν σίγουρα.
Μέσα από αυτή τη γκάμα θα βρείτε σίγουρα το στιλ που ταιριάζει στο δικό σας χώρο, για να δημιουργήσετε το δικό σας εκπληκτικό WC!

Λιτό και εντυπωσιακό!

Δημιουργήστε έναν μικρό και δυναμικό χώρο στα χρώματα της πούδρας με διάφορες υφές και ατμοσφαιρικό φωτισμό. Αυτή η διακοσμητική πρόταση περιλαμβάνει πλαϊνούς τοίχους σε υφή φυσικού ξύλου με λευκά ματ πλακάκια στο δάπεδο. Το σημαντικότερο στοιχείο όμως είναι ο τοίχος από πέτρα, που είναι βαμμένος σε ένα πολύ ανοιχτό εκρού χρώμα. Ως τελευταία πινελιά ο καθρέφτης σε ακανόνιστο σχήμα με κρυφό φωτισμό led έρχεται να δημιουργήσει μια μοναδική αισθητική.

Με φόντο την τέχνη!

Σε αυτή την εκδοχή, τα αυτοκόλλητα πορτρέτα ζώων δημιουργούν μια εκδοχή γεμάτη χιούμορ. Τοποθετώντας δύο κυκλικούς (στην προκειμένη περίπτωση) καθρέφτες μπάνιου, στην περιοχή των ματιών τους, «φοράμε» στους φίλους μας τρισδιάστατα γυαλιά.

Ρουστίκ με άποψη!

Μια από τις πιο ωραίες ιδέες μικρό WC με μπάνιο, ντουζ για την ακρίβεια, είναι ένας ρουστίκ χώρος. Με τοίχο από πέτρα, που χαρίζει ιδιαίτερα σε έναν μικρό χώρο και δίνει βάθος. «Παίξτε» με λευκούς τοίχους και προσθέστε λευκή λεκάνη. Συνδυάστε λεπτομέρειες από ξύλο και χαλκό και τοποθετήστε σε ένα minimal λευκό έπιπλο έναν πέτρινο νιπτήρα. Ολοκληρώστε την εμφάνιση του χώρου με ψάθινα καλάθια και λευκές πετσέτες.

Minimal Pop!

Δημιουργήστε μια πιο pop εκδοχή. Συνδυάστε σε ένα σημείο του μπάνιου ανοιχτό ροζ τοίχο με σκούρα πλακάκια, αντίθετου χρώματος και ιδιαίτερης υφής. Φροντίστε όλος ο υπόλοιπος χώρος να έχει λευκό πλακάκι σε στυλ μαρμάρου με απαλά νερά. Μερικά στοιχεία όπως τα φώτα σε μαύρο χρώμα θα δώσου μια έξτρα πινελιά.

Ψηλοτάβανο!

Σε ένα πολύ μικρό και ψηλοτάβανο μπάνιο τοποθετήστε περιμετρικά μικρά, παραλληλόγραμμα λευκά πλακάκια. Οι αρμοί φροντίστε να είναι σε απαλή γκρι απόχρωση. Με αυτό τον τρόπο ένας πολύ μικρός χώρος θα δείξει πολύ μεγαλύτερος. Τοποθετήστε τα ίδια πλακίδια παντού, σε όλες τις τυχόν εσοχές ή γωνίες. Το ύψος τοποθέτησης να είναι το πολύ έως δύο μέτρα ή να καλύπτει το ύψος σας στο ντουζ.

Pop art!

Δημιουργήστε έναν ήρεμο αλλά εκκεντρικό χρωματικό συνδυασμό. Τοποθετήστε καθρέφτες, κρεμάστρες πετσέτας, φωτιστικά και στοιχεία σε κόκκινο χρώμα. Για το πάτωμα επιλέξτε 70’s πλακάκια με μπλε αποχρώσεις. Σε λευκούς τοίχους τα λευκά πλακάκια με όψη μαρμάρου θα προσθέσουν μια δροσερή αντίθεση. Ένας χώρος ιδιόρρυθμος αλλά ιδιαίτερα εκκεντρικός. Μέσα στις ιδέες για ένα εντυπωσιακό μικρό WC και μπάνιο, πιστεύουμε πως είναι μια από τις πιο ξεχωριστές και διαφορετικές εκδοχές.

Μέσα στη φύση!

Σε ένα πάρα πολύ μικρό μπάνιο, τοποθετήστε αντικριστά λεκάνη και ντουζιέρα. Επιλέξτε ξύλινο δάπεδο και επενδύσεις στο χρώμα του τσιμέντου. Δημιουργήστε μια ζαρντινιέρα στο ύψος της μέσης με κρυφό φωτισμό. Έτσι θα απολαύσετε έναν ατμοσφαιρικό χώρο μπάνιου με φυσική όψη.

Καμάρες!

Οι καμάρες είναι μια τάση που έχει επανέλθει δυναμικά σε μια πιο μοντέρνα όψη. Δημιουργήστε επίπεδα σε τρεις αποχρώσεις και ανάμεικτες υφές. Προσθέστε μαύρες και λευκές λεπτομέρειες συμπληρώνοντας έναν οβαλ καθρέφτη και τοξωτή βρύση.

Chic & glamorous!

Όταν ο χώρος και ο νιπτήρας είναι πολύ μικρά, προσθέστε μεγάλη πολυτέλεια με ιδιαίτερα και εντυπωσιακά φώτα.

Λακωνική ηρεμία!

Τα ανάλαφρα, λακωνικά μπάνια δημιουργούν μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Δημιουργήστε ένα λιτό αλλά κομψό στιλ «παίζοντας» με την δομή του τοίχου.

Art wall!

Ένας τοίχος γεμάτος με κάδρα δεν είναι μόνο για τον χώρο του σαλονιού. Διακοσμήστε ένα πάρα πολύ μικρό WC προκαλώντας εντύπωση. Δημιουργήστε περιμετρικά μια mini έκθεση φωτογραφίας ή τέχνης. «Παίξτε» με λευκά πλακάκια με σκούρο γκρι αρμό και σε ίδιο χρώμα τοίχο. Επιλέξτε χρυσές λεπτομέρειες και στοιχεία, και κρεμαστά φυτά. Ένας κάθετος καθρέφτης, μακρόστενος, θα δημιουργήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μάρμαρο!

Εάν λατρεύετε το μάρμαρο αυτό είναι το κατάλληλο στυλ για εσάς. Ένα μπάνιο εξολοκλήρου μαρμάρινο, με έξυπνες πινελιές, δημιουργεί έναν μοναδικά πολυτελή χώρο.

Ολόλευκο με άποψη!

Ένας ολόλευκος χώρος μπορεί να μετατραπεί σε color mood board εάν τοποθετήσετε σε αυτόν ταινίες LED που αλλάζουν χρώμα. Αφήστε τον κρυφό φωτισμό να καθορίσει τη διάθεσή και τη μέρα σας. Απλά, με τον κατάλληλο χρωματικό συνδυασμό στο μπάνιο σας, μπορείτε να πετύχετε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Μια πολύ οικονομική, εντυπωσιακή και ωραία λύση!

Industrial style!

Τελευταία πρότασή στις ιδέες για ένα μικρό WC και μπάνιο είναι κάτι πιο… εκκεντρικό. Ένα μπάνιο σε απόλυτα βιομηχανικό στιλ. Με τοίχους και πλακάκια σε όψη σκυροδέματος και είδη υγιεινής από ανοξείδωτο ατσάλι. Αυτή η εκδοχή αντικαθιστά τον «υποχρεωτικό» καθρέφτη καλλωπισμού. Τον αντικαθιστά όμως από ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης «Φαίνεσαι μια χαρά»!

Φωτογραφίες: home-designing.com

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!