Σαλάτες & Ορεκτικά
Τυροκροκέτες τσιχλωτές
Αυτές οι τυροκροκέτες είναι πολύ «τσιχλωτές» και είναι μια συνταγή πεντανόστιμη που λατρεύω!
Αυτή την φορά σας έχω μια αλμυρή συνταγή που θα σας πάρει το μυαλό, τσιχλωτές τυροκροκέτες! Είναι τραγανή απέξω και τσιχλωτή στο εσωτερικό, με τα τυράκια να λιώνουν και να τρέχουν παντού…
Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο ψημένο
60 γρ βούτυρο
60 γρ αλεύρι
200 ml γάλα πλήρες
200-300 γρ τυρί τριμμένο(Mozzarella, gouda ή mix)
2 κρόκους αυγών
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κρεμμύδι σοταρισμένο
Πιπεριά
2 αυγά χτυπημένα (για το πανάρισμα)
Φρυγανιά ή γαλέτα
Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
1) Μαδάμε το κοτόπουλο σε ίνες.
2) Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μπεσαμέλ.
3) Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε γρήγορα. Έπειτα προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τα τυριά.
4) Ρίχνουμε μέσα στο μίγμα το κοτόπουλο και το κρεμμύδι (αφού πρώτα το σοτάρουμε λίγο) και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν.
4) Μόλις δημιουργηθεί μια ζύμη την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Περνάμε τα μπαλάκια με την σειρά που αναγράφεται, αλεύρι-αυγό- γαλέτα ή φρυγανιά. Φροντίζουμε να παναριστούν καλά οι κροκέτες μας με τη φρυγανιά ή τη γαλέτα.
5) Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο. Αφού κάψει καλά το λάδι, τότε μόνο αρχίσουμε να ρίχνουμε μια-μια τις κροκέτες. Φροντίζουμε να τις γυρνάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να ροδίσουν παντού.
6) Μόλις πάρουν ένα χρυσάφι χρώμα, τις βγάζουμε από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα. Τις αφήνουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στραγγίσουν εντελώς από το λάδι.
Απολαμβάνουμε τις τυροκροκέτες μας ζεστές και τσιχλωτές!
Tip
Μπορούμε να πάρουμε λίγο γιαούρτι και να προσθέσουμε μέσα λίγο άνηθο ή μαϊντανό (φρέσκο ή αποξηραμένο) και μουστάρδα. Τόσο απλά μπορούμε να φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο dip για τις κροκέτες μας!
Καλή Επιτυχία!