Σαλάτες & Ορεκτικά
Τυροκαυτερή ή χτυπητή
Η τυροκαυτερή (χτυπητή), είναι ένα πικάντικο ορεκτικό αγαπητό σε πάρα πολλούς. Αποτελείτε κατά βάση από τυρί φέτα, γιαούρτι και καυτερή πιπεριά, πράσινη ή κόκκινη τσίλι.
Η τυροκαυτερή (χτυπητή) είναι ένα από τα καλύτερα ορεκτικά για να συνοδεύσουμε τα φαγητά και κυρίως τα ψητά μας. Ταιριάζει με όλα!
Από την Ρουλα Παπαλιάγκα / mpaxari&kanela
Εμείς θα τη φτιάξουμε εδώ με πράσινη καυτερή πιπεριά, όμως όπως είπαμε και στην αρχή εάν την προτιμάτε κόκκινη χρησιμοποιήστε chilly.
Υλικά
300 γρ τυρί φέτα
100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 κ σούπας ελαιόλαδο
1 κ σούπας ξύδι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τη φέτα με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι.
Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τις καυτερές πιπεριές (αφαιρώντας τα σπόρια) και τις προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε λάδι, ξύδι και το αλάτι.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειαστεί κι άλλο αλάτι ή ξύδι, ανάλογα με τις γεύσεις μας και ποσό πικάντικη θέλουμε την τυροκαυτερή μας.
Βάζουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο να ηρεμήσει και να σφίξει και είναι έτοιμη!!!!
TIPS
1. Μπορείτε να βάλετε μαζί με τη φέτα λίγη μυζήθρα, δίνει ιδιαίτερη γεύση.
2. Αντί για πράσινη πιπεριά καυτερή, μπορείτε να βάλετε μια ψημένη πιπεριά Φλωρίνης και πιπεριά τσίλι.