Ζυμαρικά & Ζύμες

Αφράτο σουφλέ – εύκολη συνταγή (+video)

Συντάκτης  | 

Αυτή την φορά σας έχω μια αλμυρή συνταγή, ένα πανεύκολο, αφράτο σουφλέ. Με αυτό είναι σίγουρο πως θα τους ξετρελάνετε όλους!

Αυτό το σουφλέ είναι λίγο αμαρτωλό θερμιδικά, αλλά το αξίζει κάθε μπουκιά του!

Υλικά 

12+ φέτες (περίπου) ψωμί του τοστ (ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού)

7-8 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα (επιλογή σας)

2 φέτες μπέικον (προαιρετικά)

300 γρ διάφορα τυριά (τριμμένα ή και φέτες)

800 γρ – 1 L κρέμα γάλακτος φυτική ΑΓΛΥΚΗ ή κανονική μαγειρική

Λίγο βούτυρο (λιωμένο)

Γάλα για να βουτάμε τις φέτες (περίπου 300 γρ)

Αλάτι και πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά

Βασιλικό & Δυόσμο (αποξηραμένα)

** Μπορείτε να προσθέσετε και λαχανικά εάν επιθυμείται, όπως πιπεριές, ντομάτα, μανιτάρια, κλπ.

Εκτέλεση

1) Για να φρυγανίσουμε το ψωμί, αλείφουμε τις φέτες από την μία πλευρά με βούτυρο και τις βάζουμε στον φούρνο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 3 λεπτά.

Έπειτα, βγάζουμε από το φούρνο τις φέτες, τις γυρνάμε, αλείφουμε και την άλλη πλευρά με βούτυρο και τις ξαναβάζουμε για αλλά τρία λεπτά.

2) Στο μεταξύ, μέσα στην ΑΓΛΥΚΗ φυτική κρέμα γάλακτος, βάζουμε όλα μας τα μπαχαρικά (γλυκιά Πάπρικα, δυόσμο, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι). Ανακατεύουμε καλά.

3) Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ταψί. Βγάζουμε τις φέτες από τον φούρνο, αρχίζουμε να τις βουτάμε στο γάλα και να τις απλώνουμε στο ταψί μας (πυρέξ 32*25 περίπου).

4) Κάνουμε μια στρώση από ζαμπόν ή και μπέικον. Έπειτα, βάζουμε μια στρώση τυριά (τη ½ ποσότητα της συνταγή). Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε και τα λαχανικά. Τα καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού, ώστε να σχηματιστεί άλλη μια στρώση, όπως και στην βάση μας. Τέλος, καλύπτουμε με την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών. Περιχύνουμε τη στρώση του τυριού με το μίγμα της κρέμας γάλακτος. Φροντίζουμε να πάει ΠΑΝΤΟΥ.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

5) Όταν έρθει η ώρα να το βγάλουμε από τον φούρνο, θα δείτε ότι “βράζει” ακόμη και βγάζει υγρά. Πρέπει να το αφήσουμε να ηρεμήσει εκτός φούρνου για περίπου 10-20 λεπτά. Έπειτα μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!