Γλυκά & Παγωτά

Τούρτα από κρέπες: Εύκολη, πρωτότυπη και πεντανόστιμη

Συντάκτης  | 

κομμάτι τούρτα με κρέπες σαντιγί και σοκολάτα επάνω σε ξύλινη βάση με πιρούνια ροζ λουλούδι χρυσάνθεμο σε ξύλινο λευκό τραπέζι

Φτιάξε γρήγορα και εύκολα αυτή την πεντανόστιμη και πρωτότυπη τούρτα από κρέπες. Δεν θα την χορταίνεις!

 

Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή για την τούρτα από κρέπες και σου υποσχόμαστε πως θα την λατρέψουν όλοι!

Εύκολα και γρήγορα, δημιούργησε αυτό το γλυκό που δεν θα μπορείς να αποχωριστείς!

Υλικά

Για τις κρέπες

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια βούτυρο ή 3 κουταλιές της σούπας λάδι

Για τη γέμιση της τούρτας

  • 500 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 800 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 βανίλιες ή 2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας

Για γλάσο κουβερτούρα, μαρμελάδα ή απλά τρούφα σοκολάτας.

Εκτέλεση

Ξεκινώντας φτιάχνουμε τις κρέπες.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, το αλάτι, το νερό και τη ζάχαρη. Στο ίδιο μπολ βάζουμε και το λάδι ή το βούτυρο εφόσον το έχουμε λιώσει. Τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι ελάχιστα σφιχτή.

Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα τηγάνι και με μία μικρή κουτάλα βάζουμε μια ποσότητα από το μείγμα. Τόση ώστε να την απλώσουμε σε όλο το τηγάνι. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.

Ολοκληρώνοντας τις κρέπες, τις αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τη γέμιση.

Χτυπάμε στο μίξερ, τη ζάχαρη, μαζί με το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε πολύ καλά έως ότου σφίξει η κρέμα και αρχίσει να κάνει κορυφές και την αφήνουμε στην άκρη.

Σύνθεση της τούρτας

Επιλέγουμε την βάση στην οποία θα συνθέσουμε την τούρτα μας. Ένα μεγάλο ρηχό πιάτο, κάποιον δίσκο ή κάποιο στρογγυλό ταψί είναι ιδανικά.

Παίρνουμε τις κρέπες και βάζουμε μία στον πάτο της βάσης. Ρίχνουμε επάνω ένα παχύ στρώμα από την κρέμα και το αλείφουμε ομοιόμορφα. Απλώνουμε από πάνω άλλη κρέπα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες μας και ότι κρέμα μείνει την απλώνουμε γύρω και πάνω από την τούρτα.

Αφού συνθέσουμε την τούρτα απλώνουμε από πάνω γλάσο σοκολάτας, μαρμελάδα της αρεσκίας μας ή τρούφα σοκολάτας. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία με δύο ώρες, ώστε να σφίξει και να στέκεται.

Extra Tip
Πριν τη σύνθεση της τούρτας, μπορούμε να χωρίσουμε τη κρέμα σαντιγί σε δύο μέρη (2/3 + 1/3).
Στα 2/3 αφήνουμε το λευκό μίγμα και στο 1/3 αναμιγνύουμε κακάο, τριμμένα μπισκότα ή μαρμελάδα (κάνουμε την ίδια γεύση με αυτή που θα χρησιμοποιήσουμε και στο γαρνίρισμα).
Ξεκινάμε να στρώνουμε 1 κρέπα, ένα πολύ λεπτό μίγμα με γεύση, 1 κρέπα πλούσια στρώση λευκής κρέμας. Συνεχίζουμε έτσι έως το τέλος.
Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ενδιάμεσα, στη λευκή κρέμα, κομμάτια φρέσκων φρούτων ή σοκολάτας.

 

Αφού την βγάλουμε για να την σερβίρουμε, προαιρετικά την πασπαλίζουμε με κακάο και άχνη ζάχαρη ή την διακοσμούμε. Έτοιμη!

 

 
 
 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!