Γονείς & Οικογένεια

To όνομα του παιδιού: Επικίνδυνη αποστολή για νέους γονείς!

Συντάκτης  | 

To όνομα του παιδιού είναι πραγματικά μια “επικίνδυνη αποστολή για τους νέους γονείς” και ιδιαίτερα για τις νέες μανούλες…

Αγαπητοί παππούδες, το όνομα του παιδιού δεν είναι επιλογή σας!

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή που αντικρίζεις το θετικό σύμβολο στο test εγκυμοσύνης ή που αποφασίζεις να αποκτήσεις ένα μωράκι. Τότε, αρχίζουν να ξεπετάγονται χαμόγελα, τρυφερά όνειρα και σκέψεις, για όλα αυτά που έρχονται! Μέσα σε αυτά μπορεί να είναι το «πάρε ζακέτα» ή το «Γιαννάκη, όχι στα βαθιά παιδί μου». Και αυτό είναι το σημείο που θέλω να σταθώ σήμερα! Το όνομα… «Γιαννάκης»!

Τρομάζω να σκεφτώ πόσες καταπιεσμένες νύφες μπορεί να ζουν ανάμεσά μας!

Γυναίκες που δυσκολεύτηκαν να αποκτήσουν ένα παιδάκι. Που πόνεσαν για να έρθει αυτό το πολυπόθητο «δώρο» στη ζωή τους. Που δεν είχαν καθόλου σωστή αντιμετώπιση από άλλους 2(ήδη) γονείς… τα πεθερικά τους… Και τώρα που κρατάς στα χέρια σου το δικό σου θαύμα, έρχονται με γλυκά και φοντανιέρα στο χέρι! Για να γνωρίσουν τον μικρό Γιαννάκη τους! Το εγγόνι τους, που εσύ κοιλοπονούσες και γέννησες αλλά εκείνοι θα του επιβάλλουν το όνομα τους, γιατί έτσι είναι η παράδοση!

Τα έθιμα!

Στην Ελλάδα πράγματι έχουμε ως έθιμο το πρώτο παιδί να παίρνει το όνομα του από τους γονείς του άντρα. Δεν θα διαφωνήσω, αρκεί όμως να το έχει συμφωνήσει το ζευγάρι από κοινού και όχι οι «υπόλοιποι» συγγενείς 2ου βαθμού! Δεν τα πάτε που δεν τα πάτε καλά, γιατί είσαι βλέπεις το «ανεξήγητο φαινόμενο» που χτύπησε το γιόκα τους και στραβώθηκε και σε πήρε. Κάνεις το εγγόνι –πάλι ανύπαρκτη- αλλά σε κράτησαν για να γίνει η δίοδος προς την επόμενη γενιά τους. Αλλά, να θες να βάλεις και κάποιο άλλο όνομα στο παιδί σου;  Jamais!!!

Κάπου εκεί, αυτή την στιγμή της κουβέντας, ξεκινά να φτερουγίζει η καρδιά της πεθεράς και του πεθερού από την πίκρα. Μη δίνεις σημασία όμως, προσπέρασε το, όπως εκείνοι εσένα, όταν μπούκαραν σαν τα ροντβάϊλερ (που πολύ τα αγαπώ) για να δουν το νεογέννητο, αλλά όχι και εσένα!

Κορίτσια….!!! Τα πράγματα είναι απλά! Το ζητούμενο είναι να συμφωνήσει «το ζευγάρι» το όνομα του παιδιού ΤΟΥ!

Είτε από την οικογένεια, είτε από τις δικές σας προτιμήσεις, το όνομα του παιδιού σας είναι εντελώς δική σας υπόθεση! Σκεφτείτε πως αυτό το όνομα θα συντροφεύει το παιδί σας για πάντα! Θα το πάρετε σε κολιέ, θα το κάνετε τατουάζ, δεν θα χορταίνετε να το βλέπετε, να το λέτε και να το ακούτε! Συμβαίνει συχνά να σκεφτείτε ένα όνομα και να πείτε “αυτό είναι, ταιριάζει απόλυτα στο μωρό μου”. Ή το ζευγάρι μπορεί να κάνει και μήνες για να αποφασίσει. Όπως και να είναι τα πράγματα, εσείς θα πείτε την τελευταία κουβέντα!

* Περιμένω το μήνυμά σου

Γράψε μου ένα θέμα στο οποίο θα ήθελες ίσως να ακούσεις την ίσως… “καυστική” άποψή ή γνώμη μου… Ερωτικά μπερδέματα, φιλικά, κοινωνικά, καημούς ή οτιδήποτε άλλο σκέφτεσαι!!! 🙂

Περιμένω και το δικό σου μήνυμα στο mbouroubourou@gmail.com

Η στήλη της Madame Bourou Bourou είναι αυτό που δηλώνουν οι λέξεις... Πολυλογού, καυστική και σαρκαστική! ☼ ☼ ☼ Γράψε και εσύ την ιστορία σου, το πρόβλημά σου ή ότι σκέφτεσαι και σε απασχολεί ή σου έχει συμβεί. ☼ ☼ ☼ Στείλε το μήνυμα σου στο... mbouroubourou@gmail.com ☼ ☼ ☼ Θα το δημοσιεύσει ή θα σου απαντήσει μέσα από την στήλη της με τον δικό της τρόπο.... Αυτό που θα σου πει σίγουρα δεν θα το έχεις σκεφτεί...!!!