Γενικά

Το γράμμα στον Τσίπρα ενός αστυνομικού που βρίσκετε στον Έβρο ΤΩΡΑ.

Συντάκτης  | 

Το παρακάτω γράμμα-επιστολή απεστάλη πριν από λίγη ώρα στο γραφείο του δημοσιογράφου Νάσσου Γουμενίδη.

Από την Μαίρη Ντούσκα

Με βάση τις δηλώσεις του δημοσιογράφου στη σελίδα του, προέρχεται από τον ιστότοπο των αστυνομικών και το έστειλε ένας αστυνομικός από τον Έβρο. Ο αστυνομικός αυτές τις μέρες πολεμάει και φυλάει μαζί με όλους τους αστυνομικούς, τους φαντάρους και τους ακρίτες τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία.

Αφορμή της επιστολής του, ήταν η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτικό κανάλι το βράδυ της Τρίτης 3 Μαρτίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός κλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού να μιλήσει για τα γεγονότα στον Έβρο. Η «πολιτική εκμετάλλευση» όμως του θέματος από τον Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε αντιδράσεις σε πάρα πολύ κόσμο. Ακόμη και σε υποστηρικτές της ίδιας του της παράταξης.

Ο αστυνομικός έγραψε:

Αποστολέας: Ένα από τα παιδιά που είναι όλες αυτές τις ημέρες στον Έβρο.

Αποδέκτης: Ο Αλέξης Τσίπρας.

“Πρώην Πρωθυπουργέ. Κε Τσίπρα σ’ άκουσα πολύ προσεκτικά στην συνέντευξη σου στο MEGA, δυστυχώς δεν μπορώ να σ’ έχω απέναντι μου να τα πούμε. Ας τα πιάσουμε όμως ένα ένα. Ανέφερες το 2015 ότι κράτησες κλειστό τον Έβρο και εσύ. Το 2015 ήμουν στον Έβρο και με τις δύο κυβερνήσεις 6 μήνες στο σύνολο.

Μόλις βγήκες ήθελες να ρίξεις τον φράκτη, μείωσες τον αριθμό των Αστυνομικών στα σύνορα όταν τους παρέλαβες 500 συν την τοπική δύναμη και τους έκανες περίπου 100συν την τοπική δύναμη. Έκοψες το πρόγραμμα “Ασπίδα” δύο φορές επί των ημερών σου αφήνοντας στο έλεος τους τις τοπικές δυνάμεις με γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Με τις πλημμύρες όταν έπεσε ο φράκτης στην πράσινη πόρτα που δεν τον επισκεύασες ποτέ, κάνατε πάρτυ απ’ την χαρά σας και οι συνάδερφοι, γνωστοί μου και φίλοι μου καλοί συνεργάτες, επί των ημερών σας μπάλωναν τον φράκτη με σύρματα και με πένσες γιατί εσύ δεν τον συντήρησες ποτέ.

Επίσης ας μας απαντήσεις για το πιο δυνατό εργαλείο που είχες στα σύνορα, τις θερμικές κάμερες από το Ισραήλ, πόσες φορές τις έστειλες για συντήρηση και πόσες λειτουργούσαν. Όταν τυφλοί οι συνάδελφοι μου και εγώ τους βλέπαμε μέσα στα σκοτάδια ξαφνικά κοπάδια μπροστά μας. Είπες ότι στα νησιά επί των ημερών σου έμπαιναν 80-100 άτομα την ημέρα. Το 2016 ήμουν στην Λέρο και δακτυλοσκοπούσαμε και καταγράφαμε 2000-2500 ημερησίως όταν τους καλούσαν και τους καλοδεχόταν οι δικοί σου και οι αγαπημένες σου ΜΚΟ μετά από την προτροπή σας ότι δεν υπάρχουν σύνορα στην θάλασσα και ελάτε στην Ελλάδα γιατί σας αγαπάμε.

Σήμερα είπατε ότι ανησυχείτε για τις κινήσεις των απλών πολιτών που υποστηρίζουν τις δυνάμεις της αστυνομίας (που εσείς αποδυναμώσατε σε όλη σας την θητεία και τις χρησιμοποιήσατε κατά το δοκούν), όταν εσείς καπηλευτήκατε την ελληνική φιλοξενία και φέρατε σε σημείο απόγνωσης τους απλούς πολίτες και τις κοινωνίες με τις ανοιχτές δομές που δημιουργήσατε από το 2015 και μετά.

Εσείς κ. Πρώην Πρωθυπουργέ καταφέρατε να σφραγίσουν επί των ημερών σας τα ευρωπαϊκά κράτη τα σύνορα τους με τα “λιάζονται” και εξαφανίζονται και τους πάστωσες εδώ σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στα νησιά. Έκρινες αυστηρά τον κ. Μητσοτάκη του έκανες υποδείξεις, του έδωσες κατευθύνσεις, απόψε και είπες και το μαγικό….αυτός είναι κυβέρνηση και πρωθυπουργός, μόνο που παρέλειψες να μας πεις ότι εσύ κατάφερες με τις καινοτομίες σου να τον κάνεις πρωθυπουργό, η αυτοκριτική ποτέ δεν έκανε κακό, επίσης και το να λες που και που την αλήθεια”.

O Αστυνομικός θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!