Fitness

Το comeback στη διατροφή έπειτα από ένα γιορτινό τραπέζι

Συντάκτης  | 

Το comeback και η διατροφή μετά από ένα γιορτινό τραπέζι είναι αρκετά δύσκολο για τους περισσότερους. Αυτό συμβαίνει διότι πάντα σε γιορτινές ημέρες όλοι ξεφεύγουμε από την καθημερινότητά. Πως όμως μπορούμε να επανέλθουμε;

Έπειτα από ένα γιορτινό τραπέζι το comeback στη διατροφή και το σώμα τους προβληματίζει αρκετούς ανθρώπους. Συνήθως, το αμέσως επόμενο διάστημα οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε αρκετά. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά να επανέλθουμε ή να ξεκινήσουμε μια σωστή διατροφή.

Από τη Κρίστα Βαβίτσα

Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυτή η επαναφορά είναι ακόμη πιο απαραίτητη. Ειδικά μετά από περιόδους όπως το Πάσχα ή μια εβδομάδα γάμου, όπου πάντα «σπάμε» την διατροφή μας. Τότε καλούμαστε το συντομότερο να επανέλθουμε.

Πως μπορούμε όμως εύκολα να επανέλθουμε στις καθημερινές μας συνήθειες; Πως θα επαναφέρουμε ή και θα αποκτήσουμε τα επιθυμητά κιλά και σώμα;

Ως ξεκίνημα σου έχω τα παρακάτω tips που θα σε βοηθήσουν σίγουρα να βρεις το ρυθμό σου και να μπεις γρήγορα και εύκολα σε φόρμα. Πως πρέπει να κινηθούμε;

1. Επαναφέρουμε τα πολλά μικρά γεύματα και τις κατάλληλες μερίδες.

Η διατροφή είναι εξίσου σημαντική με την άσκηση. Αρχικά λοιπόν πρέπει να ρυθμίσουμε τη διατροφή μας. Για να την επαναφέρουμε χρειάζονται μικρά και τακτικά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Επιστρέφουμε στο γυμναστήριο με μικρής έντασης προπονήσεις ή γενικότερα την γυμναστική.

Λίγο η αποχή, λίγο τα περιττά κιλά, λίγο το αλκοόλ, σίγουρα επηρεάζουν τη φόρμα και τη φυσική μας κατάσταση. Έτσι, η όρεξη μας για γυμναστική πολλές φορές δεν είναι τόσο μεγάλη. Πολλές φορές προσπαθούμε συνεχώς να βρούμε δικαιολογίες. Τόσο για να αναβάλουμε το γυμναστήριο όσο και γενικότερα τη γυμναστική. Ειδικά τις πιο δύσκολες ασκήσεις που ίσως περιέχει ένα  πρόγραμμά μας. Η λύση σε αυτό είναι μια, να κάνουμε όσο πιο χαλαρές και διασκεδαστικές τις ασκήσεις μας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς αλλά και θα βρούμε σιγά-σιγά και χωρίς κόπο τη φόρμα μας.

3. Αποφεύγουμε ακραίες στερητικές δίαιτες.

Όλες αυτές οι μέρες που παραμελούμε τον εαυτό μας πολλές φορές μπορεί να μας γεμίζουν με τύψεις. Έτσι ίσως αρχίζουμε να σκεφτόμαστε διάφορες ακραίες δίαιτες ώστε να επανέλθουμε πάλι γρήγορα στα κιλά μας. Αυτό όμως δεν αποτελεί λύση και κρύβει αρκετούς κινδύνους. Όπως τραυματισμούς, έλλειψη βιταμινών και πολλά άλλα. Επιπλέον, ακόμη και εάν ακολουθήσουμε μια τέτοια δίαιτα, τα αποτελέσματα της αποδεδειγμένα δεν είναι μακροχρόνια. Συνήθως αυτές οι δίαιτες είναι για άμεση και προσωρινή απώλεια βάρους. Ενώ οδηγούν παράλληλα εκτός από απώλεια λίπους και σε απώλεια μυϊκής μάζας.

4. Περιορίζουμε τα γλυκά και το αλκοόλ.

Έπειτα από περιόδους «καταστροφής διατροφικού προγράμματος» σίγουρα έχουμε τρόφιμα που δεν πρέπει στο ψυγείο μας. Όπως γλυκά και αλκοόλ που είναι ένας πειρασμός που υπάρχει εκεί και δεν μας αφήνει ποτέ ασυγκίνητους… Αρχικά πρέπει να προσπαθήσουμε να τα μειώσουμε εάν δε  μπορούμε να τα περιορίσουμε. Εάν συνεχίζουμε όμως να τα καταναλώνουμε είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε στο σώμα μας. Το καλύτερο είναι να αντικαταστήσετε άμεσα τα γλυκά. Όταν μας έρθει η επιθυμία για γλυκό ιδανικό είναι να το αντικαταστήσουμε με φρούτα και μια κουταλιά μέλι. Παράλληλα καταναλώνουμε και πολύ νερό –τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα- ώστε να είμαστε  πάντα ενυδατωμένοι.

Exrta tip: Εάν θέλεις να αρχίσεις διατροφή για να χάσεις κιλά και στο σπίτι έχεις αυτά που δε πρέπει, μην τα καταναλώσεις. Ξεφορτώσου τα άμεσα σε φίλους ή συγγενείς, έτσι δεν θα υπάρχει αυτή η επιλογή καν στο σπίτι. Αυτό θα σε διευκολύνει πολύ.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!