Γλυκά & Παγωτά
Ταρτάκια churros (+video)
Εύκολα και γρήγορα ταρτάκια churros που γίνονται κάθε ώρα της ημέρας!
Ποιος είπε πως το παγωτό είναι μόνο για το καλοκαίρι, με αυτά τα πεντανόστιμα ταρτάκια churros μπορείτε να γλυκάνετε κάθε στιγμή σας!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
80 γρ. βούτυρο
240 γρ. νερό
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αβγά, μεσαία
Για τη σύνθεση
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα
Για το σερβίρισμα
παγωτό
κουβερτούρα, λιωμένη
φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
μπισκότα
Μέθοδος Εκτέλεσης για τα ταρτάκια churros
Για τα churros
•Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
•Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε.
•Μόλις λιώσει το βούτυρο και πάρει μια βράση το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά μέχρι να χάσει το μείγμα την υγρασία του και γίνει μια ζύμη.
•Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να κρυώσει.
•Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε τα απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο. Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
•Βουτυρώνουμε μια φόρμα για μάφιν 12 θέσεων από την ανάποδη πλευρά.
•Σχηματίζουμε τα ταρτάκια καλύπτοντας 4 θέσεις από τη φόρμα των μάφιν με το μείγμα. Καλύπτουμε μόνο 4 θέσεις για να μην κολλήσουν τα ταρτάκια μας μεταξύ τους. Πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας το σημείο που θα είναι η βάση από τα ταρτάκια μας για να κάνουμε μια λεία επιφάνεια.
•Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Για τη σύνθεση
1.Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε.
2.Αφαιρούμε τα churros από τον φούρνο και τα βάζουμε κατευθείαν μέσα στο μπολ με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
3.Σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας, λιωμένη κουβερτούρα, τα φιστίκια και τα μπισκότα βανίλιας.