Μία εξωτική τάρτα με καρύδα και κουρκουμά, υγιεινή, θρεπτική, χωρίς γλουτένη, που θα αγαπήσετε!
Τάρτα χωρίς γλουτένη με καρύδα και κουρκουμά από τον Γιώργο Τσούλη.
Μία εξωτική τάρτα με καρύδα και κουρκουμά, υγιεινή, θρεπτική, χωρίς γλουτένη, που θα αγαπήσετε!
Τάρτα χωρίς γλουτένη με καρύδα και κουρκουμά από τον Γιώργο Τσούλη.
#tsoulotip: Προσέχουμε να έχει κρυώσει πολύ καλά η ζύμη προτού ρίξουμε την κρέμα, ώστε να μην πανιάσει.
80 γρ. καρύδα, τριμμένη
60 γρ. φιλέ αμυγδάλου
30 γρ. βρώμη
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 ασπράδι αυγού
880 ml γάλα καρύδας
160 γρ. σιρόπι σφενδάμου
50 γρ. κορν φλάουρ
2 στικ κανέλας
2 εκ. τζίντζερ φρέσκο, καθαρισμένο & χοντροκομμένο
3 κ.γ. λάδι καρύδας
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. κάρδαμο
2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
¼ κ.γ. κουρκουμά
Flakes καρύδα
1.Για τη βάση: Σε ένα multi ή ένα πολυκοπτικό αδειάζουμε την τριμμένη καρύδα, το φιλέ αμυγδάλου, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν μία λεία πούδρα.
2.Κατόπιν, προσθέτουμε το ασπράδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Μόλις είναι έτοιμο, αδειάζουμε το μείγμα της βάσης σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ., στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα, την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της πιέζοντας την καλά και σηκώνοντας τοιχώματα περιμετρικά.