Κρέας
Σπιτικά ιταλικά λουκάνικα: Πεντανόστιμα και εύκολα!
Αυτά τα σπιτικά ιταλικά λουκάνικα θα σας ξετρελάνουν με τη νοστιμιά τους!
Αυτή η συνταγή για πεντανόστιμα σπιτικά λουκάνικα θα σας αποζημιώσει εγγυημένα στο έπακρο. Είναι μια ιταλική συνταγή και για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε μόνο λίγο από το χρόνο σας, μόλις 15 λεπτά!
Μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγκου
Υλικά
700 γραμ. χοιρινό κιμά
2 κ.σ. ξίδι από κρασί
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1/4 κ.γλ. αλάτι
3 κ.σ πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κ.σ φρέσκο θυμάρι
1/2 κ.σ ρίγανη
1/2 κ.σ μπούκοβο
2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Για τα σπιτικά λουκάνικα, χτυπάμε πρώτα σε ένα γουδί το σκόρδο με το αλάτι να γίνει πάστα. Προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτουμε την πάστα σκόρδου, το μαϊντανό, το θυμάρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο και το μοσχοκάρυδο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά. Χωρίζουμε το μείγμα σε 5 μέρη.
Κόβουμε 5 κομμάτια μεμβράνη και τα τυλίγουμε σε μακρόστενο ρολό όπως το μωσαϊκό.
Στρίβουμε τις άκρες, ώστε να πάρουν ωραίο σχήμα λουκάνικου.
Τα διατηρούμε για 2 μέρες στο ψυγείο ή για 2 μήνες στην κατάψυξη μέσα στην ειδική σακούλα.
Τα λουκάνικα, επειδή είναι χωρίς έντερο, απλά τα ψιλοκόβουμε και τα μαγειρεύουμε σε σάλτσα με ζυμαρικά, ριζότο, πολέντα, σαν γέμιση για πίτα κτλ.
* DesignMagazine Tip
Εάν θέλετε να τα ψήσετε μπορείτε να αφαιρέσετε την μεμβράνη και για ασφάλεια (να μην διαλυθούν) να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσε αυτά τα σπιτικά λουκάνικα σε συνταγές όπως
Σπαγγέτι με χωριάτικο λουκάνικο και τυρί