Λαχανικά & Όσπρια

Σούπα βελουτέ με κάστανα ή Χριστουγεννιάτικη

Συντάκτης  | 

Ο πιο σωστός τρόπος για να ξεκινήσει ένα γεύμα και πόσο μάλλον το Χριστουγεννιάτικο είναι μια σούπα βελουτέ.

Η σούπα βελουτέ που θα δείτε εδώ περιέχει κάστανα και είναι εξαιρετική για τον χειμώνα και κυρίως για ένα εορταστικό τραπέζι.

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple

Υπάρχουν πολλών ειδών σούπες, με πιο δημοφιλής στην χώρα μας αυτές που έχουν αυγολέμονο. Εδώ όμως θα σας προτείνουμε μια ωραία βελουτέ σούπα με καταγωγή από την κεντρική Ευρώπη. Είναι έξτρα δυναμωτική, θρεπτική και με τέτοια υπέροχη υφή που θα ικανοποιήσει και το πιο δύσκολο κοινό.

Με την προσθήκη δε του κάστανου, έχουμε αυτήν ακριβώς την εορταστική νότα που χρειάζεται για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Το σημαντικότερο είναι πως γίνεται πανεύκολα, είναι πεντανόστιμη και μπορούμε να την έχουμε στο πιάτο μας σε λιγότερο από μια ώρα.

Υλικά

(για 6 μερίδες)

3 πατάτες

1 γλυκοπατάτα

1 κρεμμύδι

1 πράσο

5 κάστανα

1 κουλούρι Θεσσαλονίκης

Αλάτι

Πιπέρι

Κάρυ

1 λίτρο νερό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες, τις οποίες κόβουμε σε κυβάκια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το κρεμμύδι και το πράσο.

Τα τοποθετούμε όλα σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και κάρυ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Στο ενδιάμεσο παίρνουμε τα κάστανα και χαράζουμε την φλούδα τους (ώστε να βγαίνει ο ατμός κατά τον βρασμό και να μην μας σκάσουν).

Βάζουμε τα κάστανα σε μια μικρή κατσαρόλα για να βράσουν και αυτά για περίπου 20 λεπτά.

Όταν βάλουμε τα κάστανα κόβουμε το κουλούρι σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια και το ψήνουμε στον φούρνο. Ψήνουμε τα κομμάτια στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Όταν είναι έτοιμα και βρασμένα τα λαχανικά μας, τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα από το ζωμό τους. Τα βάζουμε σε ένα μούλτι με μια κουταλιά ζωμό και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Θέλουμε να έχουμε ένα ωραίο και λείο μίγμα σαν κρέμα.

Ρίχνουμε το μίγμα των λαχανικών πάλι μέσα στην κατσαρόλα και τον ζωμό τους. Εάν είναι πάρα πολύ πηχτό το αποτέλεσμα και χρειαστεί, προσθέτουμε άλλο λίγο νερό.

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την σούπα πάλι να ζεσταθεί. Πριν βράσει την τραβάμε από το μάτι της κουζίνας.

Παίρνουμε τα βρασμένα κάστανα, τα καθαρίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Σερβίρουμε την βελουτέ με κρουτόν κουλουριού και κάστανα.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!