Λαχανικά & Όσπρια

Κρύα σούπα γκασπάτσο (Gazpacho)

Συντάκτης  | 

Η κρύα σούπα γκασπάτσο είναι μια παραδοσιακή ισπανική σούπα που σερβίρεται παγωμένη και είναι ιδανική για τις ζεστές μέρες.

 

Η κρύα σούπα γκασπάτσο προέρχεται από την Ανδαλουσία της Ισπανίας και φτιάχνεται κυρίως από ντομάτες και άλλα λαχανικά. Είναι μια πεντανόστιμη και πολύ ιδιαίτερη σούπα, ιδανική για τις πολύ ζεστές καλοκαιρινές μέρες και vegan. Μπορείτε να την απολαύσετε ως ένα ελαφρύ και δροσιστικό γεύμα ή ορεκτικό!

Δείτε αναλυτικά την συνταγή για να φτιάξετε σούπα γκασπάτσο.

Υλικά

  • 6 ώριμες ντομάτες
  • 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά (χωρίς σπόρους, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια ψωμί χωριάτικο (χωρίς την κόρα), μουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζάνια νερό (ή όσο χρειάζεται για την επιθυμητή πυκνότητα)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Προετοιμασία Λαχανικών

Ξεφλουδίστε και κόψτε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια.

Ξεφλουδίστε το αγγούρι και κόψτε το σε κομμάτια.

Κόψτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε κομμάτια.

Ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδο.

Μούλιασμα Ψωμιού

Μουλιάστε το ψωμί σε νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Στραγγίστε το ψωμί και αφαιρέστε το επιπλέον νερό.

Ανάμειξη Υλικών

Σε ένα μεγάλο μπλέντερ, προσθέστε τις ντομάτες, το αγγούρι, τις  πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψωμί.

Προσθέστε το ελαιόλαδο και το ξύδι.

Ρίξτε 1 φλιτζάνι νερό και χτυπήστε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προσθέστε επιπλέον νερό, όσο χρειάζεται, για να φτάσετε την επιθυμητή πυκνότητα.

Στράγγισμα και Αρτύματα

Στραγγίστε το μείγμα από το μπλέντερ χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τις φλούδες και τα σπόρια.

Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε καλά.

Ψύξη

Μεταφέρετε το γκασπάτσο σε ένα μπολ ή κανάτα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά.

Σερβίρισμα

Μπορείτε να σερβίρετε την κρύα σούπα γκασπάτσο σε κρύα μπολ ή και ποτήρια (ως μια πιο pop άποψη).

κρύα σούπα γκασπάτσο σε ποτήρι

Την γαρνίρετε με ψιλοκομμένα λαχανικά, όπως αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι και με φρέσκα μυρωδικά. Προσθέστε από πάνω μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνοδεύεται ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!