Γλυκά & Παγωτά

Σοκολατόπιτα ζουμερή χωρίς μίξερ (+ video)

Συντάκτης  | 

Η σοκολατόπιτα που σας προτείνω σε αυτή τη συνταγή απλά θα σας πάρει το μυαλό! Είναι μια… “Σοκόλαση” όπως την λέω εγώ, εύκολη, γρήγορη και πάνω απ’ όλα πεντανόστιμη!

 

Αυτή η σοκολατόπιτα είναι τέλεια, λιώνει στο στόμα και κάνει τον ουρανίσκο μας να ταξιδεύει σε άλλο επίπεδο. Φτιάξτε τη και απολαύστε τη σκέτη ή ιδανικά με μια μπάλα λαχταριστό παγωτό της αρεσκείας σας και θα με θυμηθείτε.

Αυτό το γλυκό είναι πολύ ζουμερό, ταυτόχρονα τραγανό και έχει απίθανη σε γεύση. Γίνεται μέσα σε μόλις 5 λεπτά, απλά, με μια κουτάλα ή ένα σύρμα, ενώ η κανέλα την απογειώνει…!

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
70 γρ κακάο
1 + ½ κ.γλ κανέλα
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ ζάχαρη μαύρη
100 γρ βούτυρο (λιωμένο)
1 κ.γλ Baking powder
1 κ.γλ σόδα
1 αυγό
300 γρ γάλα πλήρες
60 γρ λάδι
100 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 πακέτο μπισκότα τύπου Oreo (προαιρετικά)

Για το σιρόπι

200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
50 γρ κακάο

Εκτέλεση

Για το γλυκό

1) Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα, την baking powder και την σόδα.
2) Προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι τα δυο είδη ζάχαρης, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό  και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή ένα κουτάλι.
3) Ενώ ανακατεύουμε, σιγά σιγά, ρίχνουμε το γάλα σε 2-3 δόσεις και τέλος το λάδι.
4) Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφρά.
5) Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα ταψί διαστάσεων 35*23cm (max) και στρώνουμε (προαιρετικά) τα μπισκότα. Ρίχνουμε στο ταψί το μίγμα.
6) Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς με αέρα, για περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού και τον φούρνο σας).

* Όσο πιο μικρό είναι το ταψί τόσο περισσότερη ώρα ψήσιμο χρειάζεται το μίγμα, λόγω της μεγάλης ποσότητας της ζύμης.

7) Μόλις ψηθεί το γλυκό το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

8) Όταν κρυώσει η σοκολατόπιτα της κάνουμε κάθετες τρύπες με ένα μαχαίρι και φτιάχνουμε το σιρόπι. Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι ζεστό.

Για το Σιρόπι

1) Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην αρπάξει. Αφήνουμε να βράσει ένα με δύο λεπτά ενώ ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Καλή επιτυχία! 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!