Γλυκά & Παγωτά

Σοκολατένια μπολ: Πως θα τα φτιάξετε εύκολα

Συντάκτης  | 

Δείτε βήμα-βήμα πώς μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα αυτά τα υπέροχα σοκολατένια μπολ, για να σερβίρετε τα γλυκά σας. Δημιουργήστε πανέμορφα γλυκά και επιδόρπια και εντυπωσιάστε τους όλους!

Εάν λατρεύετε την σοκολάτα και θέλετε να συνοδεύει όλα τα γλυκά σας τι πιο εντυπωσιακό και νόστιμο από το να τα σερβίρετε σε σοκολατένια μπολ;

Μπορείτε σε αυτά να σερβίρετε  κρύες κρέμες σε ότι γεύση σας αρέσει, όπως φράουλα, μπανάνα, καραμέλα κα. Επίσης, μπορείτε να τα φτιάξετε και με παιδιά και να τα απολαύσετε με παγωτό ή φρέσκα φρούτα!

Δείτε παρακάτω πως θα φτιάξετε πολύ εύκολα δίχρωμα σοκολατένια μπολ σε έξι βήματα.

* Την λευκή σοκολάτα μπορείτε να την παραλείψετε εάν τα θέλετε μονόχρωμα…

Τι θα χρειαστείτε

8 μπαλόνια μικρά (στο μέγεθος που θέλετε τα μπολ)

Χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτες

2 μπολ (μεγαλύτερα από τα μπαλόνια) ή 1 εάν κάνετε μόνο 1 χρώμα σοκολάτας

Χαρτί ψησίματος

Οδοντογλυφίδα

Σοκολάτα (για 8 τεμάχια)

4 φλιτζάνια ψιλοκομμένη κουβερτούρα υγείας

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα (προαιρετικά)


Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Πρέπει να λειώσουν όλα τα κομμάτια και έπειτα να την αφήνετε να κρυώσει, τόσο, ώστε να μην είναι πολύ ρευστή. Η σοκολάτα για να δουλευτεί πρέπει να είναι παχύρευστη για να έχει και ένα ικανοποιητικό πάχος το μπολ. Εάν η στρώση της σοκολάτας είναι πολύ λεπτή το μπολ θα σπάσει όταν προσθέσετε την γέμιση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σοκολάτα πρέπει να είναι αρκετά κρύα για να μην λιώσουν τα μπαλόνια.


 Πως θα φτιάξετε τα σοκολατένια μπολάκια

 1. Καθαρίστε τα μπαλόνια

Φουσκώστε τα μπαλόνια και καθαρίστε τα καλά με ένα νωπό κομμάτι χαρτί κουζίνας ή με χαρτοπετσέτα.

2. Δημιουργήστε τις βάσεις

Σε ένα ρηχό ταψί τοποθετήστε το χαρτί ψησίματος. Ρίξτε επάνω 8 κουταλιές κουβερτούρας, σε απόσταση περ. 10 εκατοστών η μια από την άλλη για να δημιουργηθούν 8 κύκλοι. Αυτοί οι κύκλοι είναι οι βάσεις των μπολ!

Tip: Βεβαιωθείτε, ανάλογα με το μέγεθος του μπαλονιού που έχετε, ότι κάθε βάση είναι αρκετά μεγάλη. Πρέπει να κρατήσει το πάνω μέρος του μπολ που θα προσθέσετε στη συνέχεια. Επίσης πρέπει να είναι ανθεκτικές και με την γέμιση. Οπότε μην τις κάνετε πολύ μικρές υπολογίστε περ. 4-5 εκατοστά.

3. Ανακατέψτε

Ρίξτε ακαθόριστα 1 κουταλιά της σούπας λευκή σοκολάτα στο πάνω μέρος της κουβερτούρας. Ανακατέψτε ελαφρά τη λευκή σοκολάτα μέσα στην κουβερτούρα επιφανειακά με μια οδοντογλυφίδα.

Tip: Μην ανακατέψετε πολύ, θέλουμε να πετύχουμε εφέ μαρμάρου και όχι την εξολοκλήρου ανάμειξη των χρωμάτων.

4. Σχηματίστε τα μπολ

Κρατήστε το μπαλόνι από την δεμένη μεριά και βουτήξτε το στο μπολ με τη λιωμένη  σοκολάτα. Κουνήστε ελαφρά εμπρός και πίσω για να καλυφθεί όλη η βάση με μπόλικη σοκολάτα. Σηκώστε κάθετα το μπαλόνι και κρατήστε το λίγο για να στάξει καλά η περίσσεια  σοκολάτα. Βάλτε το μπαλόνι επάνω σε μια από τις βάσεις, στο ταψί, και κρατείστε το λίγο για να κολλήσει. Κάντε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μπαλόνια. Μην ξεχνάτε να προσθέτετε  κάθε φορά 1 κουταλιά λευκή σοκολάτα. Και βέβαια να ανακατεύετε λίγο πριν βουτήξετε  κάθε μπαλόνι.

Tip: Μην ανησυχείτε για το εάν θα είναι όλες οι πλευρές ίδιες. Ένα ακαθόριστο σχήμα είναι πιο ωραίο. Αν θέλετε όμως ομοιομορφία βουτήξτε κάθετα και ομοιόμορφα. Εάν θέλετε ασύμμετρο σχήμα κουνήστε το μπαλόνι από τη μία πλευρά στην άλλη πιο έντονα.

5. Σταθεροποιείστε στις βάσεις

Για να σιγουρευτείτε σε ένα μπαλόνι ότι η ένωση μπολ-βάσης είναι ασφαλές, ελέγξτε καλά πριν το αφήσετε. Πρέπει να είναι σταθερό γιατί αλλιώς, μπορεί να σας γλιστρήσει και να καταστραφεί. Μόλις τελειώσετε με όλα τα μπαλόνια, τοποθετήστε το ταψί με τα μπαλόνια στο ψυγείο για να στερεοποιηθούν.

6. Αφαιρέστε τα μπαλόνια

Μόλις στερεοποιηθεί καλά και κρυώσει η σοκολάτα, βγάλτε το ταψί από το ψυγείο. Με μια οδοντογλυφίδα σκάστε (ήρεμα) κάθε μπαλόνι. Αφαιρέστε, σιγά σιγά, από κάθε μπολ το μπαλόνι στο εσωτερικό του.

Τέλεια!!!

Τώρα, γεμίστε τα σοκολατένια μπολ με ότι σας αρέσει και απολαύστε τα!

Άλλωστε τι πιο ωραίο όταν σε ένα επιδόρπιο μπορείς να φας ακόμη και το μπολ του;

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!