Γλυκά & Παγωτά

Παγωτό σοκολάτα semifreddo με μακαρόν

Συντάκτης  | 

Παγωτό semifreddoΜερίδες 10
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος κατάψυξης 5 ώρες

Υλικά
• 200 γρ. σοκολάτα υγείας (70% στερεά κακάο)
• 4 αυγά, χωριστά κρόκος και ασπράδι
• 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
• 200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

• 200ml ελληνικό γιαούρτι
• 2 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
• 25 γρ. μακαρόν σοκολάτας θρυμματισμένα
• 40 γρ. μαύρη υγρή ζάχαρη

Αν δεν σας αρέσουν τα μακαρόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει βάλτε τη σοκολάτα και μόλις λιώσει, ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Κατεβάστε και αφήστε να κρυώσει. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και την μισή ζάχαρη άχνη με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτο και κρεμώδες. Σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ, χτυπήστε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σταδιακά ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξει η μαρέγκα. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάστε το μείγμα κρόκου στην κρύα λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε.  Ρίξτε το μείγμα γιαούρτι και ανακατέψτε απαλά και τέλος ανακατέψτε τα χτυπημένα ασπράδια σε μαρέγκα. Σε ένα μεταλλικό μακρόστενο μπολ αδειάστε το μείγμα παγωτού και κλείστε το με το καπάκι. Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη για 5 ώρες. Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη και με ένα scoop βγάλτε μπάλες παγωτό. Σερβίρετε σε μπολ ή  γυάλινο ποτήρι. Πασπαλίστε με μαύρη υγρή ζάχαρη και τριμμένα μακαρόν.

Πηγή: http://lekkas-giorgos.blogspot.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *