Σαλάτες & Ορεκτικά

Σαλάτα με κολοκύθα και μπέικον

Συντάκτης  | 

Μια πολύ νόστιμη και θρεπτική σαλάτα είναι αυτή με κολοκύθα και μπέικον. Λίγα υλικά που λίγο πολύ υπάρχουν στο ψυγείο μας αλλά και εύκολη εκτέλεση. 

Σαλάτα με κολοκύθα και μπέικον από τον Άκη Πετρετζίκη.

Για τη σαλάτα

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κλ. δεντρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
  • 260 γρ. πράσινη σαλάτα
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ. καπνιστό τυρί

Για το dressing

  • 1 κ.σ. μουστάρδα, dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 2-3 κ.σ. ξίδι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τα σπόρια και αφήνουμε τη φλούδα. Στη συνέχεια, την κόβουμε σε κομμάτια κυδωνάτα και τα τοποθετούμε με τη φλούδα από την κάτω μεριά σε ένα ταψί.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, τα σκόρδα ολόκληρα και ψήνουμε για 25-35 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και το κόβουμε σε λωρίδες.

Για το dressing

  • Στο μπολ σερβιρίσματος προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ταχίνι, το ξίδι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε πολύ αργά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε συνέχεια τη σαλάτα μας μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Βάζουμε στο μπολ τη σαλάτα, προσθέτουμε την κολοκύθα, το μπέικον, τα ντοματίνια και το καπνιστό τυρί κομμένο σε κυβάκια.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!