Ζυμαρικά & Ζύμες
Σαλάτα με κριθαράκι, όσπρια και φέτα
Υλικά για 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Για τη σαλάτα
• 4 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό λαχανικών
• 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κριθαράκι
• 120 γρ φασόλια κόκκινα ή μαυρομάτικα βρασμένα και στραγγισμένα
• 100 γρ βρασμένα ρεβύθια
• 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μικρές ντομάτες, κομμένες στη μέση
• 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκα φύλλα βασιλικού
• 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα
Για την σάλτσα
• 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί
• 1/4 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
• 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε το ζωμό και βάλτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Προσθέστε το κριθαράκι και αφήστε για 7΄ μέχρι να μαλακώσει, ανακατέψτε συχνά. Σουρώστε και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στο κριθαράκι και ανακατέψτε ώστε να λαδωθεί. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίξτε το κρεμμύδι, τα φασόλια, τα ρεβίθια, της ντομάτες, το δυόσμο, το βασιλικό, το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα βάζο ρίξτε όλα τα υλικά για την σάλτσα. Σφραγίστε με το καπάκι και ανακινήστε καλά. Περιχύστε την σαλάτα. Ανακατέψτε. Πασπαλίστε με την τριμμένη φέτα και σερβίρετε.
Editor: http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/