Γλυκά & Παγωτά

Πασχαλινά κουλουράκια!

Συντάκτης  | 

Υλικά

• 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 140 γρ. άχνη
• 14 γρ. γάλα
• 1 αβγό μεγάλο
• 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
• 1 γρ. άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν καλά, σε κρέμα.
2. Στη συνέχεια βάζουμε το αβγό, το γάλα, το μπέικιν, τη βανίλια και το μισό αλεύρι. Χτυπάμε λίγο ακόμη να ανακατευτούν τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι, προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν η ζύμη μας ξεκολλάει από τα χέρια είναι έτοιμη. Μην την παραζυμώσετε γιατί τα κουλουράκια σας θα γίνουν πολύ σφιχτά!
3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε κορδονάκια και πιάνοντάς τα από κάτω γυρίστε τα 3 φορές για να σχηματιστεί μια πλεξίδα, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα από κάτω.
4. Αλείφουμε τα κουλουράκια με το αβγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς γύρω στα 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα από πάνω.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αντικαταστήστε το άρωμα βανίλιας με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και θα τα λαχταριστά σας κουλουράκια θα αποκτήσουν υπέροχο άρωμα!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *