Σαλάτες & Ορεκτικά
Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και δυόσμο
Υλικά για 4-6 άτομα
• ½ καρπούζι (περίπου 2½ κιλά), καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους 2 εκ.
• 300 γρ. φέτα, μέτρια, κομμένη σε κυβάκια
• 1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
• Xυμός από 1 λάιμ (μοσχολέμονο) ή από 1 λεμόνι
• 20 ελιές, μαύρες
• 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια)
• 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια)
• 4 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικου (σε ντελικατέσεν και μεγάλα σουπερμάρκετ)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά με τον χυμό λάιμ. Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε το καρπούζι, τη φέτα, το κρεμμύδι, μαζί με τον χυμό και τις ελιές, και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Λίγο προτού σερβίρουμε, περιχύνουμε με την κρέμα μπαλσάμικου και το ελαιόλαδο.
Tip
Για σπιτική κρέμα μπαλσάμικου: Ζεσταίνουμε το μπαλσάμικο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθεί στο ⅓ του αρχικού όγκου του, να καραμελώσει και να γίνει σαν μια παχύρρευστη κρέμα.