Γλυκά & Παγωτά

Semifredo Φράουλας

Συντάκτης  | 

Υλικά για κρέμα semifredo φράουλα
• 1 kg Γιαούρτι
400 gr κρέμα γάλακτος
16 gr Ζελατίνα σε φύλλα
200 gr Ζάχαρη
500 gr Φράουλες

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και έξω απο τη φωτιά προσθέτουμε τη στραγγισμένη ζελατίνα και κατόπιν τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες, τι ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το προσθέτουμε στο μείγμα.   

Υλικά για ελβετική μαρέγκα

1 kg Ασπράδια
2 kg Ζάχαρη
Υλικά για καραμέλα
50gr σιρόπι με γεύση cherry
60gr Ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε μπασίνα, σε πολύ σιγανή φωτιά, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι η θερμοκρασία να φθάσει τους 50- 55ΟC. Αφρατεύουμε το μείγμα στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να κρυώσει. Σε λαμαρίνες τοποθετούμε χαρτί σιλικόνης και στρώνουμε στρόγγυλούς πάτους από μαρέγκα. Φουρνίζουμε στους 90ο C για 2 ώρες.

Λιώνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε το σιρόπι, μόλις ετοιμαστεί, χύνουμε τη καραμέλα σε ένα στρόγγυλο ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει.

Μοντάρισμα

Γεμίζουμε το ταψί με την καραμέλα, με το μείγμα γιαουρτιού- φράουλας και τελειώνουμε μ’ έναν πάτο ψημένης μαρέγκας. Τοποθετούμε στη κατάψυξη για μια νύχτα. Ξεκαλουπώνουμε και διακοσμούμε ανάλογα με το γούστο μας.

Editor: Παπαθανασίου Παναγιώτης/ Pastry Chef

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *