Ταξίδια & Τουρισμός

Ρώμη: Ταξιδεύοντας στην αιώνια πόλη… [2] (+ τρισδιάστατη περιήγηση μνημείων)

Συντάκτης  | 

Piazza della Rotonda

Στο 2 μέρος για την Ρώμη και καθώς αυτή η πρωτεύουσα αντικατοπτρίζει παντού και τα τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορίας της, κάποιος ανακαλύπτει παντού νέα πράγματα.

Στη 2 μέρος για τη Ρώμη, θα σας παρουσιάσουμε μερικά ακόμη πολύ σημαντικά μέρη που πρέπει να δείτε εάν την επισκεφτείτε. Στην πανέμορφη αυτή πόλη ανακαλύπτουμε συνέχεια νέες γωνιές. Σε κάθε γωνιά της συναντάμε φυσικά πάντα κάτι από το λαμπερό, ένδοξο παρελθόν της!

Ας συνεχίσουμε λοιπόν την ωραία μας περιήγηση και σε κάποια άλλα πανέμορφα σημεία της πόλης!

Ρωμαϊκή Αγορά

Ρώμη - Ρωμαϊκή αγορά

Η Ρωμαϊκή Αγορά (Forum Romanum) ήταν το κέντρο της καθημερινής ζωής στην αυτοκρατορική Ρώμη. Αυτό αποδεικνύεται από τα πολλά ερείπια, τις αψίδες θριάμβου, τους ναούς και τις βασιλικές.

Σήμερα η αγορά είναι γνωστή ως το Forum Romanum, αν και μπορεί να μοιάζει με μια άτακτη συλλογή ερειπίων για τους αμύητους. Αλλά με λίγο διάβασμα και την φαντασία σας θα μπορέσετε να δείτε τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας.

Τα απομεινάρια πολλών κτιρίων από διαφορετικές περιόδους είναι ορατά, με το φόρουμ να είναι γεμάτο με κτίρια επίκεντρα της ζωής των τότε κοινωνιών και κυρίως ναών.

Οι τρεις αψίδες θριάμβου που χτίστηκαν στο φόρουμ έγιναν από διάφορους αυτοκράτορες ως ανάμνηση των νικών τους.

Δείτε την τρισδιάστατη περιήγηση! 

Βατικανό

Ρώμη - Βατικανό

Το Βατικανό είναι ένα εκπληκτικό μέρος! Θα σας κάνει να θέλετε να το εξερευνήσετε όλο… Είναι το επίκεντρο της Καθολικής Εκκλησίας, η  “έδρα” του Πάππα και περίκλειστο κρατίδιο. Ουσιαστικά δεν είναι ένα μεμονωμένο αξιοθέατο, αλλά ένα ανεξάρτητο κράτος στην καρδιά της Ρώμης.

Η πλατεία του Αγίου Πέτρου είναι ένα πολύ καλό μέρος για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας. Από εκεί μπορείτε να κάνετε μίνι εκδρομές στους κήπους του Βατικανού. Έπειτα να αρχίσετε ξεναγήσεις στην πλατεία, την βασιλική του Αγίου Πέτρου και τα περίφημα μουσεία του Βατικανού.

Το Βατικανό βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης. Είναι το μικρότερο διεθνώς αναγνωρισμένο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο από άποψη έκτασης, όσο και από πληθυσμό, καθώς αριθμεί μόλις 842 άτομα.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρώμης είναι η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Ο Ναός είναι ο πιο εντυπωσιακός Χριστιανικός ναός και διακοσμείται από έργα μεγάλων καλλιτεχνών όπως ο Michelangelo και ο Bernini.

Το Μουσείο του Βατικανού είναι από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, με μία τεράστια συλλογή από έργα της Αναγεννησιακής περιόδου. Στην ουσία είναι πολλά μουσεία μαζί.

Το σημαντικότερο έργο που μπορεί να δει ο επισκέπτης είναι η Capella Sistina. Φυσικά, εκεί υπάρχουν πίνακες του Caravaggio, του Raphael (Ραφαέλο Σάντσιο ντα Ουρμπίνο), του Da Vinci και πολλών άλλων διάσημων ζωγράφων.

Δείτε την τρισδιάστατη περιήγηση! Altare della Patria

Rome - Altare della Patria

Το Altare della Patria είναι ένα μνημείο που οι Ρωμαίοι ονομάζουν και “Il Vittoriano” καθώς είναι αφιερωμένο στον Vittorio Emanuele II, τον πρώτο βασιλιά της ενοποιημένης Ιταλίας.

Αναφέρετε ως Βιτοριάνο, Εθνικό Μνημείο του Βιτόριο Εμανουέλε Β΄ ή Βωμός της Πατρίδας αφού εκεί βρίσκεται και το «Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη». Είναι στην Πιάτσα Βενέτσια, στη βόρεια πλευρά του Καπιτωλίνου λόφου.

Σχεδιάστηκε από το Γκιουζέπε Σακόνι το 1885 και η γλυπτική του ανατέθηκε σε καθιερωμένους γλύπτες από όλη την Ιταλία. Θεμελιώθηκε το 1911 και ολοκληρώθηκε το 1925.

Η κατασκευή έχει πλάτος 135 και ύψος 70 μέτρα . Συμπεριλαμβανομένων των τέθριππων και των φτερωτών νικών, το ύψος φτάνει τα 81 μέτρα.

Το μνημείο είναι φτιαγμένο με λευκό μάρμαρο από το Μποτιτσίνο της Μπρέσια και διαθέτει σκάλες και κορινθιακούς κίονες. Είναι διακοσμημένο με έναν έφιππο ανδριάντα του Βίκτορα Εμμανουήλ και δύο αγάλματα της θεάς Νίκης πάνω σε τέθριππα.

Δείτε την τρισδιάστατη περιήγηση! 


Κάστρο του Αγίου Αγγέλου

Rome - Castel Sant' Angelo

Το κάστρο του Αγίου Αγγέλου (Castel Sant’ Angelo) είναι ένα επιβλητικό κτίριο στη δεξιά όχθη του ποταμού Τίβερη. Έχει μια πολυτάραχη ιστορία, ακόμη και για τα πρότυπα της Ρώμης.

Το κτίριο λειτούργησε αρχικά ως μαυσωλείο και στη συνέχεια έγινε μέρος του τείχους της πόλης. Αργότερα, μετατράπηκε σε φρούριο και έπειτα λειτούργησε ως παπική κατοικία. Τέλος έγινε στρατώνας και στρατιωτική φυλακή.

Σήμερα λειτουργεί ως εθνικό μουσείο και στην κορυφή του φρουρίου, πάνω από την πανοραμική βεράντα, υπάρχει ένα άγαλμα ενός αγγέλου. Αυτός ο άγγελος δημιουργήθηκε από τον Φλαμανδό γλύπτη Pieter Verschaffelt.

Το άγαλμα απεικονίζει τον άγγελο που, σύμφωνα με το μύθο, εμφανίστηκε στην κορυφή του φρουρίου το 590 μ.Χ. και ως εκ θαύματος έληξε την σοβαρή επιδημία που είχε μολύνει την Ρώμη.

Μετά από τη μαρτυρία αυτή το κτίριο μετονομάστηκε Κάστρο του Αγίου Αγγέλου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Castel Sant’ Angelo εδώ.

Δείτε την τρισδιάστατη περιήγηση! 

Πλατείες Ιστορικού Κέντρου Ρώμης

Τέλος, ως επισκέπτης, στη Ρώμη θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας στο ιστορικό της κέντρο και θα πρέπει να περπατήσει αν όχι ολόκληρη την περιοχή, το μεγαλύτερο μέρος της.

Οι πλατείες που πρέπει οπωσδήποτε να δει κάποιος σε αυτό είναι: η φημισμένη Piazza di Spagna, η Piazza Navona, η Campo de Fiori, η Piazza Venezia, η Piazza Farnese και η Piazza della Rotonda. Επιπλέον δεν πρέπει να παραληφθούν και οι: Piazza della Minerva, Piazza del Popolo και Piazza Colonna όπου στεγάζεται το Palazzo Chigi και είναι η έδρα της κυβέρνησης.

 

Ρώμη

Piazza della Rotonda

Ρώμη

Piazza di Spagna

Ρώμη

Piazza del Popolo

Ρώμη

Piazza Colonna

Editor: Κωνσταντίνα Κολοκούρη

Ρώμη: Ταξιδεύοντας στην αιώνια πόλη… (+ τρισδιάστατη περιήγηση μνημείων)

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *