Ζυμαρικά & Ζύμες
Ριγκατόνι Αματριτσιάνα
Από τον Κώστα Παπατέγο |
Μία εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη μακαρονάδα!
Ριγκατόνι Αματριτσιάνα
Υλικά:
● 2 τεμάχια πανσέτα ή μπέικον
● 1/2 πακέτο ριγκατόνι
● 4 ώριμες ντομάτες
● 1 καρότο
● 1 κρεμμύδι
● 1 πιπεριά πράσινη
● 1 πιπεριά κόκκινη
● 100 γρ. βούτυρο
● 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα ντομάτας:
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας (καρότο, πιπεριές και κρεμμύδι) και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να σοταριστούν για 2 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε με πολτό από τις ώριμες ντομάτες.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1/2 λίτρο νερό και το αφήνουμε νς βράσει για 40 λεπτά.
Για τα ριγκατόνι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και την αφήνουμε να πάρει βράση. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα βράζουμε για 4 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε την πανσέτα την οποία την έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και τη σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας και λίγο ζωμό κοτόπουλο και το αφήνουμε για 2 λεπτά.
Στην πορεία, ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα βράζουμε για άλλα 2 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Φωτογραφίες: Λία Τσιούκα
Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!