Ζυμαρικά & Ζύμες

Ριγκατόνι Αματριτσιάνα

Συντάκτης  | 

Ριγκατόνι Αματριτσιάνα

Από τον Κώστα Παπατέγο Κώστας Παπατέγος

Μία εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη μακαρονάδα!

 

 

 

 

 

 

 

Ριγκατόνι Αματριτσιάνα

Ριγκατόνι Αματριτσιάνα 1

Υλικά:
2 τεμάχια πανσέτα ή μπέικον
1/2 πακέτο ριγκατόνι
4 ώριμες ντομάτες
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
100 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Ριγκατόνι Αματριτσιάνα 2

Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα ντομάτας:
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας (καρότο, πιπεριές και κρεμμύδι) και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να σοταριστούν για 2 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Στη συνέχεια, σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε με πολτό από τις ώριμες ντομάτες.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1/2 λίτρο νερό και το αφήνουμε νς βράσει για 40 λεπτά.

Για τα ριγκατόνι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και την αφήνουμε να πάρει βράση. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα βράζουμε για 4 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε την πανσέτα την οποία την έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και τη σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας και λίγο ζωμό κοτόπουλο και το αφήνουμε για 2 λεπτά.

Στην πορεία, ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα βράζουμε για άλλα 2 λεπτά.

Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Φωτογραφίες: Λία Τσιούκα

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *